Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Genieten aan het water

De hittegolf van deze zomer maakte het weer eens duidelijk: wij snakken naar water. Terwijl de wegen naar de kust verstopt raken en de stranden overvol, lijken we te vergeten dat Nederland ook heel veel meren heeft waarin en waaraan het óók heerlijk vertoeven is. Daarom zeggen wij: er is méér om van te genieten!

Heel veel meer

Ons land telt liefst 786.295 hectare aan binnenwateren. Ruim 500 hectare hiervan bestaat uit zo’n 2500 meren. Dat is best veel, niet? Okee, een land als Finland heeft er 188.000 maar hé, wij zitten nu eenmaal hier.

Zee en meer

Relaxen aan het water hoeft dus niet per se aan het strand, al heeft een meer natuurlijk niet een vergelijkbare ‘look en feel’ die een zee biedt. De golfslag, de branding, het zilte nat; dat is bij een rustig meertje toch anders. Maar daarom is een recreatieplas misschien juist des te rustiger en relaxter. Minder gevaarlijk bovendien, veel meren zijn relatief ondiep.

Pootje baden, bootje varen

Menig meer biedt de mogelijkheid voor recreatief varen of surfen. Verder kun je natuurlijk bij elk meertje heerlijk zonnen, pootje baden en zwemmen. En ’s avonds de zon zien zakken. De ANWB heeft een aantal prima plekjes verzameld, handig per provincie. Er is altijd wel een meertje bij u in de buurt.

Voor wie puur op zoek is naar open zwemwater en hierbij het lokale zwembad wil uitsluiten, is er ook een handig overzicht.

Ook meer thuis?

Voor wie niet in de gelegenheid is om naar het water toe te gaan: het bekijken van een wallpaper van het uitzicht over een verkoelende waterplas kan misschien ook het hitteleed enigszins verzachten. Er is altijd meer mogelijk…

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top