Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Een bijzondere manier van herdenken

In het zuiden van Brazilië worden 200.000 bomen aangeplant ter nagedachtenis van de slachtoffers van covid-19. Naast dat familieleden hun naasten op bijzondere wijze herdenken, gaan ze zo ook de strijd aan tegen wereldwijde ontbossing. De bomen staan symbool voor het leven.

200.000 bomen

Brazilië heeft het op twee na hoogste aantal coronagevallen ter wereld, na de Verenigde Staten en India. Op 211 miljoen inwoners zijn 8,5 miljoen mensen besmet geraakt en 210.000 mensen overleden, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten.

Om die overledenen te eren worden nu 200.000 bomen aangeplant in het Atlantisch Woud in het zuidoosten van Brazilië. Het initiatief werd voorgesteld in een rapport van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

“Deze actie is heel betekenisvol, omwille van de connectie met de natuur”, zegt Rafael da Silva de Lima, verantwoordelijke van het milieuprogramma in São Paulo, die zelf zijn vader en nicht verloor in de pandemie.

Atlantisch Woud 

De aanwezige familieleden eren zo niet enkel de naasten die ze verloren zijn, maar verzetten zich tegen zowel het coronavirus als tegen de wereldwijde ontbossing. Het Atlantisch Woud is in een eeuw tijd geslonken tot slechts 12 procent van zijn oorspronkelijke omvang. Dat heeft een enorme impact op de biodiversiteit. Het is bijzonder dat deze manier van herdenken juist een positieve impact heeft op de natuur.

De campagne wordt gesteund door het Biosfeerreservaat van het Atlantische Woud en het Herstelpact voor het Atlantische Woud, dat gesteund wordt door 17 van de 26 staten van Brazilië. De initiatiefnemers van het herdenkingsbos willen de bomen geplant hebben vóór Wereldmilieudag op 5 juni 2021.

Bron: persbureau IPS / Titelfoto: Arnaud Mesureur – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top