Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

De Pot op met plastic verpakkingen!

Pieter Pot: de eerste verpakkingsvrije online supermarkt!

Met je eigen bakjes en zakjes naar de winkel? Maar weinig mensen hebben dat ervoor over om de bult van plastic afval op de wereld niet verder te vergroten. Pieter Pot heeft daar iets op bedacht: een verpakkingsvrije online supermarkt.

Potje handig

Pieter Pot bezorgt je boodschappen thuis, verpakt in mooie potten in plaats van wegwerpverpakkingen. Van o.a. ontbijtgranen, pasta’s en koffie tot persoonlijke verzorgingsproducten. De producten worden direct bij de producent in bulk ingekocht en vervolgens worden glazen weckpotten hiermee gevuld. Op de potten zit statiegeld. Bij je volgende bestelling worden de lege potten weer mee teruggenomen door de bezorger en krijg je je statiegeld terug in je online account.

Het is niet de bedoeling dat je de potten zelf thuis schoonmaakt, want dat doet Pieter Pot graag zelf. Het zou natuurlijk zonde zijn om daar twee keer water voor te gebruiken. Bij je volgende bestelling kan je het statiegeld besteden aan nieuw gevulde potten. Op die manier ontstaat een circulair systeem zonder plastic verpakkingen. Daar word je toch een potje blij van?

Foto: Weiqi Xiong – Unsplash

Potje geduld

Pieter Pot is enorm populair. Ze bestaan pas een jaar, maar bezorgen al bij 9.000 klanten door heel Nederland. Er zijn inmiddels ruim 100.000 verpakkingen bespaard! Meer dan 15.000 mensen staan op de wachtlijst om ook gebruik te kunnen maken van de online verpakkingsvrije diensten. Je moet dus wel even geduld hebben om ook mee te kunnen doen aan dit circulaire systeem.

De reden voor de wachtlijst is dat Pieter Pot op dit moment niet meer klanten aankan qua operationele capaciteit. Voor elke extra klant hebben zij namelijk méér potten, méér bulkinkopen, méér voorraadruimte en méér orderpickers nodig. Recentelijk heeft Pieter Pot wel een grote investering opgehaald, waarmee zij meer klanten willen gaan bedienen. Hun uiteindelijke missie is om het voor iedere Nederlander een standaard optie te maken om verpakkingsvrij online boodschappen te kunnen doen.

Foto: Cherie Parmentier

Potverdorie, dat wil ik ook!

Denk jij nu: ‘potverdorie, ik wil ook online verpakkingsvrij boodschappen kunnen doen?’ Schrijf je dan in op de wachtlijst van Pieter Pot… want het kan dus best een aantal maanden duren voordat je als nieuwe klant van de wachtlijst wordt toegelaten. Maar geloof mij… het is het wachten waard!

Titelfoto: Pieter Pot

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top