Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Babynieuws uit Den Helder

Hiep hiep hoera! Er is een zeehondenpup geboren in Den Helder. Een zeehondje dat al enkele maanden in de binnenwateren van Den Helder zwemt is deze week bevallen van een kerngezonde zeehondenpup. Het is de allereerste keer dat een zeehondenpup onder deze omstandigheden geboren wordt.

Een nieuw vriendje voor Bertus 

Bertus, de bekendste zeehond van Den Helder – en wie weet misschien zelfs Nederland, heeft er een klein speelkameraadje bij. Een vrouwelijke zeehond die al enkele maanden door de binnenwateren van Den Helder zwemt dook plots op met een schattige pup in het kielzog. 

Hoewel we natuurlijk niet zeker zijn of Bertus de vader is, zijn de Nieuwediepers natuurlijk erg blij met deze uitbereiding in de zeehondenfamilie. Nieuwewat? Inwoners van Den Helder worden Nieuwediepers genoemd.

Wie is Bertus? 

Bertus is een zeehond die al meer dan 20 jaar af en toe te zien is in de wateren van Den Helder. Niemand weet precies hoe oud Bertus is of waar de zeehond vandaan komt. Bertus is de lieveling van heel wat wandelaars, fietsers en zelfs vissers in Den Helder. Op de visafslag wordt Bertus regelmatig op een vers visje getrakteerd. Wij snappen wel waarom Bertus niet uit Den Helder is weg te slaan.

Papa Bertus

Hoewel heel wat Nieuwediepers natuurlijk hopen dat hun eigen Bertus de vader is van de schattige pup, is de kans klein dat Bertus er een zoontje of dochtertje bij heeft. Een zeehond is namelijk 11 maanden drachtig en aangezien de moeder pas enkele maanden in het Helderse water rondzwemt is Bertus waarschijnlijk niet de vader. 

Kraamvisite op afstand

Natuurlijk is het erg leuk dat Den Helder er een nieuwe zeehond – en een zeehondenpup bij heeft. Heel wat Nieuwediepers willen het zeehondje en haar pup dan ook van dichtbij bekijken, of mama en pup wat lekkere visjes voeren. Toch is het aan te raden om niet te dichtbij mama en haar pup te komen. 

Zeehonden zijn namelijk erg schichtige dieren die hun pup wel eens achterlaten indien ze bang zijn. We willen natuurlijk niet dat de zeehond haar zoon of dochter alleen in de Helderse wateren achterlaat. Daarom het vriendelijk verzoek om niet te dichtbij te komen. 

Je kan natuurlijk wel enkele mooie foto’s nemen vanaf de kade of wat visjes gooien als mama erom vraagt – maar met bootjes uitvaren om hen van dichtbij te ontmoeten is ten strengste af te raden. 

Het ruime sop

Het is nog even afwachten of mama en pup in de binnenwateren van Den Helder blijven zwemmen, of toch het ruime sop kiezen. De vissers en wandelaars in Den Helder hopen natuurlijk dat ze nog een poosje blijven! En Bertus vindt het vast ook reuze gezellig.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top