Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Al eens een sneeuwvlokje van héél dichtbij gezien?

Dr. Nathan Myhrvold vond dat het de hoogste tijd was voor een close-up en bouwde een wel heel speciale camera. En met die speciale camera maakt hij foto’s zoals we ze nog nooit zagen. Nu de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen delen wij deze beelden graag met jullie.

Hoogste resolutie ooit

Dr. Nathan Myhrvold, voormalig Chief Technology Officer bij Microsoft en heeft onlangs de foto’s van sneeuwvlokken gemaakt met de hoogste resolutie ooit. Dit deed hij met een zelfgebouwde camera. De resultaten hiervan zijn adembenemend. 

We kennen sneeuw vooral van het prachtige winterdek, de eindeloze sneeuwpret en sneeuwpoppen met dikke oranje winterpenen. Maar wist je dat ieder afzonderlijk sneeuwvlokje een kunstwerk op zich is? Als je sneeuw op microscopisch level bekijkt kom je er pas achter hoe prachtig een individuele sneeuwvlok eigenlijk is. Ieder sneeuwvlokje kent z’n eigen unieke ontwerp, zo delicaat als dun glas. 

Nathan Myhrvold, No Two Alike. Foto met dank aan Modernist Cuisine Gallery.

Let it snow

Myhrvold had 18 maanden nodig om een camera met microscopische lens te bouwen om opnames te maken in de ijskoude gebieden van Alaska en Canada. Het fotograferen van de individuele sneeuwvlokken was niet eenvoudig. Om te voorkomen dat de sneeuwvlokken smelten voordat hij de foto’s kon maken, gebruikte hij een klein penseel om ze op te pakken en op een ‘koelplatform’ onder de camera te plaatsen. 

Nathan Myhrvold, No Two Alike. Foto met dank aan Modernist Cuisine Gallery.

Ook de camera zelf moest koud blijven, dit deed hij door de camera buiten te laten liggen. Ook maakte hij gebruik van speciale, supersnelle LED-lampen die minder warmte genereren. De foto die hierboven staat lijkt heel eenvoudig, maar deze afbeelding is een samenstelling van ongeveer 100 opnamen, zodat je de diepte van de sneeuwvlokjes ziet. 

Myhrvold had al eerder ervaring met het maken van microscopen, maar dit was de eerste keer dat hij met sneeuwvlokken werkte. Een zeer geslaagde eerste poging kun je wel zeggen. Wil je nou ook zo’n sneeuwvlok aan de muur? Dat kan, ze zijn hier te koop.

A true work of art

Na het zien van deze beelden hebben wij nog meer ontzag en respect voor wat de natuur ons voorschotelt. Weet dus dat er pure kunst op je neerdaalt als het sneeuwt. Zelfs die sneeuwbal vol op je neus.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top