Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Waarom thuiswerken de nieuwe norm moet worden

Inmiddels zijn wij allemaal fervent thuiswerker. Of je nou wil of niet. Aan de eettafel, de strijkplank of misschien zelfs een echt bureau. Nu de kantoordeuren langzaam weer opengaan, voelt thuiswerken als een verworven recht. We willen stiekem niet anders meer. Wordt thuiswerken de nieuwe norm?

Waarom thuiswerken zo leuk is

Je hoort voortdurend positieve geluiden over thuiswerken. Mensen lijken er echt van te genieten. Voor sommigen was het even wennen. Maar zelfs de grootste kantoortijgers zijn overstag. Er gaat een wereld voor ze open. Maar hoezo vinden mensen thuiswerken zo leuk? Drie redenen waarom thuiswerken een feest is. Ach, vooruit; vier redenen.

Minder reistijd

Reistijden verschillen enorm. De een is misschien een kwartiertje onderweg naar werk, terwijl de ander een halve dag bezig is. Gemiddeld genomen ligt dit volgens het CBS op 50 minuten. Met thuiswerken bespaar je op weekbasis een berg aan reistijd! Need I say more?

Quality time met de fam

Door het thuiswerken breng je ineens veel meer tijd door met je gezin. En dan tellen we de vrijgekomen reistijd niet eens mee. Geen gehaast, geen gestrijk, geen lunchpakketten. Werkelijk zeeën van tijd. En nu de kinderen weer naar school zijn, kom je zowaar echt aan werken toe. Ben jij die ervaren multitasker? Dan heb je ook nog eens tijd om af en toe wat anders te doen. Freedom at last! 

Home sweet home

Daarnaast is thuis gewoonweg een fijnere omgeving om in te werken. Het voelt vertrouwd. Bij wijze van spreken hoef je je niet eens aan te kleden om aan het werk te gaan. Ik draag al 3 maanden dezelfde broek. Scheren, douchen, tandenpoetsen? Niemand maalt om je knoflookwalm als je inbelt via Zoom. Behalve je geliefde dan. Maar die is wel wat gewend.

Lekkere koffie

Voor velen is dit misschien wel de belangrijkste reden om thuiswerken tot de heilige graal te verklaren. Je drinkt je eigen vertrouwde koffie. Uit een mooie mok, of uit dat ene kopje dat zo goed past bij de bloempot van je tante. Vers melkschuim. Een koekje. Of zelfs een gebakje, want het is immers feest. Alles klopt, iedere dag weer.

Foto: unsplash

Thuiswerken in de toekomst

Mede dankzij deze 4 redenen is de roep om meer thuiswerken groot. De bedrijven lijken hier gehoor aan te gaan geven. Ook dit is niet zonder reden; het blijkt dat de productiviteit van werknemers thuis bijna identiek is aan de productiviteit op kantoor. Daarnaast is het beter voor het milieu doordat alle reisbewegingen wegvallen. Bijkomend voordeel voor de werkgever: minder benodigde kantoorruimte en lagere energiekosten. En dat betekent meer geld voor salaris, toch?

Kortom, weinig redenen om aan het oude werken vast te houden. De verwachting is dan ook dat thuiswerken een blijvertje gaat zijn. Of misschien zelfs de norm wordt. Dit klinkt veel mensen als muziek in de oren.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lekker

To Top