Goed Nieuws op Social Meda
BLT salade met kip

Lekker

Recept van de week

BLT salade met kip

De afgelopen dagen was het erg warm weer. Voor mij is dat een reden om te kiezen voor lekkere maaltijdsalades. Je kunt daar eigenlijk alle kanten mee op. Bovendien kan je aan dit recept ook nog eenvoudig zelf ingrediënten toevoegen die jij er lekker bij vindt.

De letters BLT in deze BLT salade met kip staan voor Bacon (spek), Lettuce (sla) en Tomato (tomaat). Hieraan heb ik, zoals de naam al aangeeft, kip toegevoegd. Maar daarnaast gaan er nog veel meer ingrediënten in, zoals komkommer, zelfgemaakte croutons en rode ui.

Een heerlijke dressing

Deze saus breng je op smaak met een heerlijke zelfgemaakte dressing. Ik koos ervoor om een caesar salad dressing te maken, omdat deze perfect past bij deze salade. Dit geeft de salade nog net dat beetje extra! Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Dit heb je nodig

  • 2 kleine romaine slakroppen
  • 1 grote kipfilet
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • Kip kruiden
VOOR DE CROUTONS
  • 2 volkoren boterhammen
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • Zout&Peper
VOOR DE DRESSING
  • 1,5 el mayonaise (ik koos voor een light variant)
  • 1 el kwark
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1/4 citroen (het sap)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 5 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de grote kipfilet doormidden en kruid de kipfilet met kip kruiden. Zet een pan op middelmatig vuur en bak de kipfilet in circa 7 minuten goudbruin en gaar in een beetje olijfolie. Bak tegelijkertijd in een andere pan de ontbijtspek krokant in circa 7 minuten op middelmatig vuur (zonder olie in de pan)
  • Maak intussen de croutons. Snijd hiervoor het brood in grove stukken. Mix dit met 1,5 el olijfolie, wat zout en de tijm. Zet vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur en bak de croutons tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Nu is het tijd om de salade compleet te maken. Was de sla, snijd grof en voeg dit toe aan een slakom. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Snijd de komkommer in stukjes en snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Voeg de tomaat en de komkommer toe aan de salade en meng goed door elkaar. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de croutons. Snijd de kipfilet in reepjes en leg dit op de salade samen met de uitgebakken spekjes. Garneer met de heerlijke dressing.

Smakelijk eten!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top