Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

RIJKS: 6 redenen om heel gelukkig van te worden

We hebben aangetoond ontzettend veerkrachtig te zijn in tijden van crisis. De afgelopen maanden zijn hierdoor de mooiste initiatieven ontplooid. Zo ook bij restaurant RIJKS. Zij lanceerden RIJKSATHOME. Afhalen bij een sterrenrestaurant. Dat moesten we natuurlijk ook even proberen.

RIJKSATHOME

Het concept is eigenlijk vrij simpel. Je gaat naar de website, selecteert een tijdstip om af te halen, kiest je menu (losse gerechten kan ook), en het likkebaarden kan beginnen. Wij kiezen het 6-gangen menu. Je leeft immers maar één keer. Om 19:00u mogen wij ons pretpakket afhalen. Niet in een of andere obscure zijstraat. Nee, pal onder de ingang van het Rijksmuseum. De toon is gezet.

Eenmaal binnen word je met alle egards ontvangen en valt je oog meteen op de indrukwekkende logistieke operatie die RIJKSATHOME is. Honderden papieren tasjes, die vol spanning wachten op hun nieuwe baasjes, staan uitgestald in wat normaal het restaurant is. Mijn naam klinkt, ik krijg een korte uitleg en sta binnen no time weer buiten met een imposante hoeveelheid tasjes en bakjes.

Gezonde spanning

Zo hard als ik kan fiets ik naar huis. Ik kan niet wachten om alle tasjes, bakjes en doosjes uit te pakken. Sinterklaas viel nog nooit zo vroeg in het jaar. In een van de tasjes zit een A-4tje met het menu. Bij iedere gang een QR-code die je via je telefoon leidt naar een instructiefilmpje. Een kind kan de was doen! 

Alsof een engeltje 

Op advies van RIJKS ontsteken we kaarslicht en klinken de klanken van de bijpassende playlist door de kamer. Aan alles is gedacht. We trappen af met een broodje met boter. Witpunt radijsjes met piccalilly en zeewiercrumble vormen de amuse. Heerlijk. We zitten er meteen lekker in. De eerste gang bestaat uit Sint Jacobsmossel met appel en koriander. We openen het filmpje, volgen de instructie en in een flits staat een oogstrelend gerecht op tafel. En de smaak? Woorden schieten simpelweg tekort. 

Foto: Sint Jacobsmossel door Jeroen

Sterrenchefs

Het ene na het andere gerecht wordt vakkundig door ons opgemaakt en even wanen wij ons sterrenchefs. Het blijkt ontzettend leuk om de gerechtjes zelf op te maken. De smaakbeleving is een stuk groter als je alle ingrediënten al door je handen hebt laten gaan. 

Om je borden bij af te likken

Topper van de avond was de millefeuille van rode biet met tomasu beurre blanc. Die beurre blanc is niet normaal zo lekker. Ik wil mijn bordje wel leegdrinken. En laat dat nou de allerfijnste bijkomstigheid zijn van dit concept. Je bent thuis, dus je kan ongegeneerd alle bordjes he-le-maal schoonlikken. Kunnen zo terug de kast in.

Foto: millefeuille van rode biet door Jeroen

Een blijvertje?

De opeenvolging van smaakexplosies gaat door tot en met het nagerecht. Het nagerecht is losjes gebaseerd op de klassieke aardbeienslof. Laat dat nou net een persoonlijke favoriet zijn. Kortom, RIJKSATHOME was echt een feestje! Hopelijk is dit concept een blijvertje. RIJKS heeft ons laten weten er in elk geval de hele maand juni nog mee door te gaan!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lekker

To Top