Goed Nieuws op Social Meda
Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Lekker

Recept van de week

Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Pannenkoeken eten als ontbijt, dit gebeurt steeds vaker! Er zijn heel veel verschillende soorten pannenkoeken. Zo kun je kiezen voor klassieke American pancakes, maar je kunt ook kiezen voor een gezondere variant.

Deze citroen-maanzaad pannenkoekjes zijn een gezondere variant op basis van kwark. Om deze pannenkoekjes een frisse smaak te geven, wordt er wat citroensap toegevoegd. De maanzaad in de pannenkoekjes, zorgt voor een kleine bite. Dit is echt verrassend lekker.

Garneer met wat fruit

Wil je direct ook wat fruit in de ochtend eten? Serveer deze pannenkoekjes dan eens met een gebakken appeltje en rozijnen erbij of serveer ze met een combinatie van frambozen en blauwe bessen. Echt een feestje in de ochtend! Dit recept is voldoende voor 1 persoon.

Dit heb je nodig

  • 100 gram (magere) kwark
  • 35 gram bloem / volkoren meel
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl maanzaad
  • Honing
  • Snufje zout
  • Bakboter

Zo maak je het

  • Was de citroen en rasp 1/4 van de citroen. Pers de helft van de citroen vervolgens uit.
  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe samen met het citroensap en de citroenrasp en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder, het snufje zout en de maanzaad toe en meng dit erdoorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin 1 eetlepel beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als aan de bovenkant een beetje belletjes ontstaan. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer er wat honing op.
  • Geniet van je citroen-maanzaad pannenkoekjes met honing!

Smakelijk eten!

Pssst, word jij ook zo blij van dit goede nieuws?

Help ons om nog meer goed nieuws te maken. Je kan hier doneren. Ook kleine beetjes helpen.

Doneer direct

 

+1

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
Continue Reading
Renate Berkelmans

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top