Lekker
Recept van de week
Blini’s met gerookte zalm
Misschien heb jij net als ik, wat meer tijd om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Zo kan het ook leuk zijn om een keer goed uit te pakken met een driegangen diner. Daarbij mag een voorgerechtje natuurlijk niet ontbreken!
Een voorgerechtje met zalm, dan zit je meestal wel goed. Zeker als het in combinatie is met luchtige en romige blini’s die bedekt zijn met een beetje crème fraîche.
Luchtige blini’s
Blini’s zijn eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een poffertje. Waar pannenkoeken en poffertjes veelal worden geserveerd met zoete ingrediënten, serveer ik deze blini’s hartig. Dit gerecht is super makkelijk om voor te bereiden en kun je ook koud serveren. Zo hoef je, als er bijvoorbeeld visite langskomt, niet lang in de keuken te staan. Dit recept is geschikt voor 6 voorgerechten.
Dit heb je nodig
Voor de blini’s
- 90 gram bloem
- 2 gram droge gist
- 125 ml melk
- 25 ml kookroom (20% vet)
- 1 ei
- Snufje zout
- Bakboter
Voor de vulling
- 150 gram gerookte zalm
- 150 gram crème fraîche
- 1 el citroensap
- Beetje verse dille
Zo maak je het
- Verwarm de melk met de kookroom in een steelpannetje totdat het mengsel lauw is.
- Meng intussen de bloem met de gist en een snufje zout.
- Scheid het ei en doe de eidooier in een mengkom. Kluts dit kort en voeg dan het melkmengsel toe. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde. Voeg hieraan de bloem toe en meng dit net zolang door elkaar totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Laat het beslag 30 minuten rusten.
- Klop na 30 minuten het eiwit stijf tot pieken en meng dit in 2 delen met behulp van een spatel voorzichtig door het beslag. Spatel dit zo kort mogelijk door het beslag, zodat het beslag lekker luchtig blijft.
- Bak de blini’s op middelhoog vuur in een pan met bakboter aan beide kanten goudbruin in circa 1 minuut per kant.
- Dan is het tijd om de blini’s op te maken. Meng de crème fraîche met het citroensap. Besmeer een blini met een beetje crème fraiche en leg daarop een stukje zalm. Leg hier weer een blini op en herhaal de vorige stap. Doe dit nogmaals en leg dan op de bovenste zalm een takje verse dille. Herhaal dit voor de overige 5 blini torentjes en dan ben je klaar om lekker te gaan eten.
Geniet van je blini’s met gerookte zalm!
Deel dit bericht op Social Media
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!