Goed Nieuws op Social Meda
Gado Gado

Lekker

Recept van de week

Gado Gado

Gado Gado is een heerlijk Indonesisch groentegerecht dat echt een feestje is om te eten!

Vegetarisch smullen

Dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn bewijst dit gerecht maar weer eens. Dit gerecht zit boordevol groenten en de tofu wordt gebruikt als een vleesvervanger. Door het toevoegen van een gekookt eitje, kroepoek en een zelfgemaakte pindasaus zit dit recept boordevol smaak. Bovendien ziet het er ook fantastisch uit, nietwaar?

Snel genieten

Een bijkomend voordeel van deze Gado Gado is dat het gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Hierdoor is dit vegetarische gerecht perfect te maken op een doordeweekse avond. Je zult zien dat je jouw huisgenoten hier heel erg mee verrast. Ik heb ervoor gekozen om deze Gado Gado te serveren met rijst, zodat het een volledige maaltijd is.

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

Voor de gado gado

  • 150 gram witte rijst
  • 180 gram tofu reepjes mild
  • 2 eieren
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 handjes taugé
  • 1/2 komkommer
  • Cassave kroepoek
  • Evt. een handje pinda’s
  • Olijfolie

Voor de pindasaus

  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 druppels sambal oelek

Zo maak je het

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook ook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Kook tot slot de eieren 7 minuten. Als je een iets zachter ei wilt, kun je de eieren ook wat korter koken.
  • Maak intussen de satésaus. Doe hiervoor de kokosmelk samen met de basterdsuiker en de ketjap in een steelpannetje. Roer even goed door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan 1 eetlepel pindakaas toe en roer goed door. Zodra de pindakaas is opgenomen in de saus, kun je de volgende eetlepel pindakaas toevoegen. Roer ook deze er goed doorheen en voeg dan de sambal toe. Zet het vuur laag en laat de satésaus even pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
  • Zet intussen een koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de tofu in 5 minuutjes goudbruin.
  • Snijd intussen de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne schijfjes, zodat er halve maandjes ontstaan. Pel daarnaast de eieren en snijd doormidden.
  • Tijd om de borden op te maken! Verdeel de ingrediënten van de Gado Gado over 2 borden en serveer met de satésaus. Doe er een handje cassave kroepoek bij en garneer met een handje pinda’s als je dat lekker vindt!

Geniet ervan!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top