Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Dag van de hamburger

Hamburger met jalapeños, chorizo en cheddar.

Internationale hamburgerdag. Tegenwoordig hebben we zo verschrikkelijk veel verschillende burgers. Denk aan de vegaburger, de visburger, de runderburger of de kipburger. Deze burgers komen dan ook nog in vele verschillende varianten. Kortom, voor ieder wat wils, die burger.

Oorsprong van de hamburger

Na wat speurwerk op het internet blijkt er nog steeds een koude oorlog te bestaan. Zowel Rusland als Amerika claimen de oorsprong van de hamburger. Ga ik me verder niet al te veel mee bemoeien, want wat wel overduidelijk is dat de naam uit Hamburg komt. En het New Yorkse restaurant Delmonico’s zette de hamburger in 1830 als eerste op de menukaart.

Internationale Hamburgerdag

Onze Amerikaanse vrienden hebben de hamburger uitgekozen tot nationaal voedsel. Daar hebben de fastfoodketens vast een bijdrage aan geleverd. De gemiddelde Amerikaan eet maar liefst drie hamburgers per week! En één dag van de hamburger vinden zij wat schraal dus hebben zij de gehele maand mei verkozen tot maand van de hamburger.

Duurste burger

Hoewel de Amerikanen koploper zijn in hun liefde voor hamburgers, kan je over de hele wereld wel een lekker burgertje scoren. Zo eet je in London bij Honky Tonk een hamburger voor maar liefst 1.100 pond. Omgerekend is dat 1.224 euro. Wat een gekkigheid zou je misschien denken, maar ik heb een videotje op YouTube gevonden waarbij de eigenaar ons uitlegt dat je echt waar krijgt voor je geld.

Recept

Trek gekregen van al dat lezen over burgers? Delen wij nu toch een recept van de alles erop en eraan burger. Zonder goud, helaas.

Koop de hamburgers bij de slager, daar zijn ze het lekkerst. Je hoeft ze echt niet zelf te kneden, vaak worden deze zelfs een beetje droog. Bij de slager weten ze de juiste vet/vlees verhoudingen, en de beste kruiden knallen ze er alvast voor je doorheen. Hoeven wij ons alleen maar druk te maken over het bakken en beleggen van de hamburger.

Hamburger met jalapeños, chorizo en cheddar

  • 4 rundvleeshamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken cheddar
  • 8 plakken chorizo
  • 1 rode ui in ringen
  • Jalapeños
  • 1 krop botersla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Zo maak je het

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Grill de hamburgers in 10 minuten, beleg de burgers de laatste vier minuten met een plak cheddar. Het binnenste van de burger moet eigenlijk nog een beetje rood zijn, voor het sappigste resultaat.
  • Bak de chorizo in twee minuten knapperig.
  • Snij de hamburgerbroodjes open en bak de binnenkanten knapperig.
  • Rasp de schil van de limoen, pers een halve limoen uit. Meng het limoenrasp en sap met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de blaadjes sla los van de krop.
  • Besmeer de broodjes met mayonaise. Verdeel de sla, cheeseburgers, rode ui, jalapeños en de chorizo over de broodjes.
  • Serveer direct! 

Op deze internationale hamburgerdag eten wij deze hamburger. Hou je niet van pittig eten, dan kan je de jalapeños vervangen voor augurken. Toch op zoek naar een vega of vis variant? Kijk dan hier. Eet smakelijk!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top