Goed Nieuws op Social Meda
Linzensalade met geroosterde pompoen en feta

Lekker

Recept van de week

Linzensalade met geroosterde pompoen en feta

Een keer een salade eten in de winter is geen straf. Zeker niet met deze heerlijke gezonde maaltijdsalade met onder andere geroosterde pompoen en feta. De verschillende kleuren maken dit gerecht echt een feestje om naar te kijken!

Deze salade maak je op basis van veldsla met daarop linzen, granaatappelpitjes en pompoenpitten. De pompoen rooster je in de oven en leg je warm bovenop de salade. Dit is in combinatie met de verkruimelde feta echt heerlijk!

Frisse dressing

De salade garneer je met een heerlijke frisse dressing. Deze dressing wordt gemaakt op basis van Griekse yoghurt, waaraan een knoflookteentje, wat citroensap en een beetje honing wordt toegevoegd. Deze dressing maakt de salade helemaal compleet.

Dit heb je nodig

VOOR DE SALADE
  • 1 kleine flespompoen
  • 100 gram veldsla
  • 1 granaatappel (of 50 gram granaatappelpitjes)
  • 75 gram feta
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 kleine blikjes linzen (uitlekgewicht 250 gram in totaal)
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout & peper
VOOR DE DRESSING
  • 4 el Griekse yoghurt (2% vet)
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl honing

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Was je flespompoen en snijd in de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees en snijd je pompoen vervolgens in dunne plakjes van circa 0,5 cm dik. Verdeel de pompoen over je bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Verdeel er de ras el hanout en het paprikapoeder over en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de pompoen in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 20 tot 25 minuten. Je pompoen is goed, als het zacht aanvoelt.
  • Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten met elkaar te maken.
  • Snijd je granaatappel doormidden en haal voorzichtig de granaatappelpitjes eruit. Gebruik er in je salade zoveel als je wilt. Ik heb zelf een halve granaatappel gebruikt voor 2 personen.
  • Pof je pompoenpitjes in een pan op middelmatig vuur. Zodra ze beginnen te “knetteren” is het goed.
  • Doe de linzen in een zeef en spoel ze even goed om met koud water.
  • Verdeel de veldsla over 2 borden en verdeel hierover de linzen, de granaatappelpitjes en de pompoenpitten. Haal de pompoen uit de oven en verdeel ook deze over de borden. Verkruimel de feta boven de salade en garneer met de yoghurtdressing.

Smakelijk eten!

Pssst, word jij ook zo blij van dit goede nieuws?

Help ons om nog meer goed nieuws te maken. Je kan hier doneren. Ook kleine beetjes helpen.

Doneer direct

 

+2

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
Continue Reading
Renate Berkelmans

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top