Lekker
Recept van de week
Nasi goreng met kip
Ik denk dat dit een gerecht is waar best vaak een pakje voor wordt gebruikt. Toch kun je nasi goreng heel eenvoudig zelf maken! Ik heb deze nasi goreng gevuld met kip en verschillende soorten groenten.
Nasi goreng is gekookte rijst (nasi) die vervolgens gebakken wordt (goreng). In dit recept voeg je vervolgens paprika, prei en winterpeen en gebakken kipfilet toe. Hierdoor wordt het een super lekkere maaltijd!
Vergeet het eitje niet
Nasi goreng is erg lekker om te serveren met kroepoek en satésaus. Maar vergeet ook zeker het eitje niet. Je kunt een spiegeleitje erbij bakken, maar je kunt ook de eieren breken boven de nasi en eventjes meebakken zodat de eieren stollen. Hierdoor wordt de nasi extra romig. Dit recept is voldoende voor 4 personen.
Dit heb je nodig
- 300 gram witte rijst
- 300 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 4 eieren
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 6 el ketjap manis
- 4 el sojasaus
- 1 tl sambal
- 1/2 rode peper
- 1 knoflookteentje
- 2 tl komijnpoeder
- Verse gember (1 cm)
- 2 tl kurkuma
- Zout&Peper
- Olijfolie
- Kroepoek
- Satésaus (optioneel)
Zo maak je het
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de peper en de geschilde gember in kleine stukjes en voeg toe aan de kipfilet. Ontvel het knoflookteentje en pers deze uit boven de kipfilet. Voeg 4 eetlepels ketjap toe samen met de sambal en schep even goed om. Laat de kipfilet 10 minuten marineren.
- Schil in de tussentijd de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en ook de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui.
- Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan in 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak de kipfilet in 5 tot 7 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg dan de paprika, de winterpeen, de prei, het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak 5 minuten mee.
- Verwarm intussen ook een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de eitjes in circa 5 minuten op middelmatig vuur. Ook kun je de eitjes laten stollen met de nasi zodra de rijst toe is gevoegd (zoals ik hierboven beschreven had).
- Tot slot mag de rijst erbij in de wok. Bak de rijst even mee! Breng vervolgens de nasi op smaak met nog 2 eetlepels ketjap en de sojasaus. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper en meng alles goed met elkaar.
- Serveer de nasi goreng met kip in een diep bord samen met het gebakken spiegeleitje en de kroepoek. Voeg eventueel ook nog satésaus toe als je dat lekker vindt!
Smakelijk eten!
Deel dit bericht op Social Media
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!