Goed Nieuws op Social Meda
Mexicaanse kapsalon

Lekker

Recept van de week

Mexicaanse kapsalon

Comfortfood op zijn tijd is natuurlijk erg lekker. Je kunt hierbij denken aan fastfood, maar je kunt fastfood ook in een iets gezonder jasje steken. Dat heb ik gedaan bij het recept van deze week.

Deze Mexicaanse kapsalon is een variant op een gewone kapsalon. In een kapsalon gaat normaal gesproken onder andere sla, frietjes, shoarma, knoflooksaus en kaas. In de Mexicaanse kapsalon gaat zoete aardappel, gehakt en groenten. Ook heel lekker!

Kaas gaat boven alles

Omdat kaas gewoon erg lekker is, wilde ik dat niet weglaten in dit gerecht. Daarom heb ik voor deze ovenschotel gebruik gemaakt van cheddar, omdat dit heel snel smelt. Tot slot maak je de kapsalon af met wat avocado en crème fraîche. Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Dit heb je nodig

  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Zeef
  • 1 middelgrootte zoete aardappel
  • 200 gram runderhakt
  • Klein blikje zwarte bonen
  • Klein blikje mais
  • 2 plakjes cheddar
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 125 gram cherrytomaten
  • 2 el picadillo kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 avocado
  • Chilisaus
  • Paprikapoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout&Peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes van circa 1 cm dik. Meng de zoete aardappelfrietjes met de zonnebloemolie en leg ze op het bakpapier. Breng op smaak met wat paprikapoeder en zout en peper. Bak de zoete aardappelfrietjes in het midden van de oven goudbruin in 25 minuten.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Doe de mais en de zwarte bonen in de zeef en spoel om met water.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan het rundergehakt toe. Zodra het gehakt bijna rul is, voeg je de rode ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg dan de paprika toe samen met de picadillo kruiden en de tomatenpuree. Bak dit 4 minuten mee en schep regelmatig om.
  • Doe tot slot de cherrytomaten, de mais en de zwarte bonen erbij en verwarm 2 minuten mee.
  • Vet je ovenschaal lichtjes in en verdeel het gehaktmengsel over de ovenschotel.
  • Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven en verdeel deze over het gehaktmengsel. Snijd de plakjes cheddar in grote stukjes en verdeel deze over de zoete aardappelfrietjes. Zet de Mexicaanse kapsalon nu nog 5 minuten terug in de oven.
  • Haal intussen het vruchtvlees uit de avocado.
  • Haal dan de ovenschotel uit de oven en verdeel hierover een beetje chilisaus naar smaak. Garneer met de avocado en crème fraîche.

Smakelijk eten!

Pssst, word jij ook zo blij van dit goede nieuws?

Help ons om nog meer goed nieuws te maken. Je kan hier doneren. Ook kleine beetjes helpen.

Doneer direct

 

+3

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
Continue Reading
Renate Berkelmans

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top