Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Amaretti koekjes

Deze Italiaanse koekjes zijn zo gevaarlijk lekker dat je ze blijft bakken. Dus wees gewaarschuwd voordat je verder leest.

Verbluffend lekker

Mijn vriend en ik vullen elkaar goed aan in de keuken en hebben ieder onze eigen specialiteiten. De eerste keer dat ik zijn amaretti koekjes proef ben ik in de zevende hemel. De beleving van de knapperige buitenkant en de smeuïge binnenkant is sensationeel. Vast heel ingewikkeld om zoiets heerlijks te bakken, dacht ik. Maar niets is minder waar. Het is kinderlijk eenvoudig om deze lekkernij te maken en bij de koffie te presenteren. 

Vijf ingrediënten

Voor de amaretti koekjes zijn slechts 5 ingrediënten nodig. Als extraatje kan je een hele amandel in het midden verstoppen. Is het koekje te zacht naar je smaak, dan kun je ze gewoon iets langer in de oven laten staan. Goed afgesloten kun je deze koekjes lang bewaren. Dat is mij nooit gelukt. Een leuke bijkomstigheid van deze koekjes is dat ze glutenvrij zijn. Hieronder de beschrijving om ongeveer 30 heerlijke koekjes te bakken. 

Dit heb je nodig

  • 250 gram amandelmeel
  • 125 gram suiker
  • 2 eiwitten 
  • 1 tl (bitter) amandelextract
  • poedersuiker

Zo maak je ze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Scheid de eiwitten van de eierdooiers en doe de eiwitten in een grote kom (de eierdooiers gebruik je niet). Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot stijve pieken (zorg dat de kom vetvrij is).
  • Meng in een andere kom het amandelmeel en de suiker door elkaar.
  • Voeg 1/3 van het meel-suikermengsel toe aan de eiwitten en spatel het door elkaar. Voeg vervolgens het amandelextract toe en roer opnieuw.
  • Voeg al roerend weer 1/3 van het meel-suikermengsel toe en wanneer dat is vermengd, voeg je het laatste deel toe.
  • Maak kleine bolletjes van het deeg en rol elk bolletje door de poedersuiker. 
  • Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk elk balletje lichtjes aan.
  • Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de oven (ze moeten een beetje beginnen te kleuren maar absoluut niet bruin zijn).
  • Laat ze daarna afkoelen.

Smullen maar!

Foto door Esther

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top