Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Postre de frutas (feestelijk toetje op z’n Costa Ricaans)

Vooral in de zomermaanden is dit echt een topper voor kinderen. Maar ook “grote mensen” worden zo blij als een kind bij het eten van dit toetje. We nemen een kijkje in de Costa Ricaanse keuken.

Aardappelpoepen

In Costa Rica worden kinderfeestjes anders gevierd. Daar kwam ik ook pas achter op de verjaardag van mijn middelste dochter. We woonden er nog maar net en ik had mijn dochter beloofd om, net als in Nederland, een “partijtje” te mogen houden. De genodigde kindjes werden allemaal netjes gebracht, maar wat bleek: de ouders zijn ook van de partij.

Gelukkig was er taart, frisdrank, snoep en ijs genoeg. Toen de oer-Hollandse spelletjes zoals aardappelpoepen en koekhappen begonnen waren die ouders nog fanatieker dan de kinderen.

De ene na de andere uitnodiging

Integreren had niet beter kunnen verlopen. Al snel werden we links en rechts uitgenodigd op verjaardagen. Verjaardagsfeestjes bleken vooral te bestaan uit het eten van Costa Ricaanse feestelijke gerechten. Het ene nog lekkerder dan het andere, met het toetje als mijn favoriet. Leuke bijkomstigheid, het is kinderlijk eenvoudig te maken. 

Altijd feest

Nog steeds maak ik graag “postre de frutas”, ik heb daar geen verjaardag voor nodig. Soms gun ik mezelf een feestelijk momentje en dan is er geen betere manier dan met een heerlijk fris zoet toetje.

Dit heb je nodig

  • 1 blikje gecondenseerde melk (+/- 350 ml)
  • 1 blikje gevaporiseerde melk (+/- 385 ml)
  • 1 groot blik fruitcocktail 
  • 5 blaadjes gelatine

Zo maak je het

  • Laat het fruit in een zeef uitlekken en vang het vocht op.
  • Doe het uitgelekte fruit in een kom, giet de gecondenseerde en de gevaporiseerde melk erbij en roer voorzichtig om.
  • Neem een steelpannetje, giet de helft van het fruitvocht erin en laat de gelatine blaadjes erin weken. Als de gelatine zacht is, al roerend verwarmen op middelmatig vuur tot het is opgelost. 
  • Giet dit mengsel bij de andere helft van het fruitvocht, roer door en giet dit nu weer in de kom met het fruit en de melk en spatel goed door.
  • Giet alles over in een flinke Pyrex schaal en laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt er nu mooie stukken van snijden en smikkelen maar!

Tip: Vervang blikfruit met vers fruit en neem als vocht een glaasje jus d’orange.

Aprovecho (geniet ervan)!

Foto door Esther

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top