Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

IKEA introduceert vegetarische Zweedse balletjes

Een bezoek aan de IKEA is voor velen niet compleet zonder een portie Zweedse balletjes. Vanaf 1 augustus is nu ook de plantaardige variant te verkrijgen in alle Europese restaurants. Volgens IKEA smaken de vegetarische Zweedse balletjes net zo lekker als de vleesvariant. 

Plantaardige Zweedse balletjes

Jaarlijks verkoopt IKEA meer dan een miljard gehaktballetjes. Ook wel bekend als köttbullar. Kött is Zweeds voor vlees. De nieuwe balletjes bevatten erwteneiwit, haver, aardappel, ui en appel. Hiermee is de ecologische voetafdruk van de vegetarische Zweedse balletjes maar liefst 96 procent kleiner ten opzichte van de vleesvariant volgens IKEA.

Compleet vegetarisch menu

De vegetarische Zweedse balletjes zijn onderdeel van het streven om in 2022 een menu te kunnen aanbieden dat voor 20 procent vegetarisch is. Op de lange termijn neemt IKEA helemaal afscheid van vlees. Bullar zonder kött dus. De balletjes zijn niet het enige vegetarische item op het menu. IKEA verkocht al een vegetarische hotdog en een plantaardig softijsje.

Köttbullar

Voor de liefhebbers van de gehaktballetjes hier nog een link naar het recept. IKEA heeft het recept eerder dit jaar vrijgegeven, zodat mensen thuis het gemis aan de Zweedse balletjes konden compenseren. Wat blijkt? Die balletjes lijken verdraaid veel op de gehaktballen van je oma. En juist daarom zijn ze natuurlijk zo lekker.

Foto: https://www.mentalfloss.com/article/623593/ikea-swedish-meatball-recipe

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top