Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Taartje van de maand

Citroen-crumble cake met witte chocola

Normaal gesproken ben ik niet een heel groot fan van cake. Vaak vind ik ze een beetje droog en ook een tikkeltje saai. Maar voor deze heerlijke cake geldt dat zeker niet! Dat kan ook haast niet anders met een cake die fris is door de citroen, romig door de witte chocola én waar een dikke laag crumble op zit. Misschien een beetje over-the-top, maar wel enorm lekker. Wel één nadeel: hij is zo op…

Dit heb je nodig

  • 200 gr bloem (1)
  • 130 gr bloem (2)
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 keer een snufje zout
  • 200 gr suiker (1)
  • 100 gr suiker (2)
  • 40 gr zachte boter
  • 100 gr koude boter
  • 50 ml citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 50 gr witte chocola in kleine stukjes

Zo maak je het

  • Warm de oven voor op 170 °C (boven en onder warmte) en doe bakpapier in een cakevorm (of vet deze heel goed in en bestuif met wat bloem).
  • Begin met de crumble. Doe de bloem (2), suiker (2) en een snufje zout in een kom en roer goed door. Snij de koude boter in kleine blokjes en kneed deze met de hand door het mengsel heen. Stop zodra er geen losse bloem en suiker meer in de kom zitten en je grote kruimels kan maken van het deeg. Leg koel weg tot gebruik.
  • Doe de bloem (1), suiker (1), een snuf zout en de bakpoeder in een kom en roer goed door. Roer in een andere kom de eieren los samen met het citroensap, de citroenrasp en de zonnebloemolie.
  • Voeg het eiermengsel toe aan het bloem/suikermengsel en mix tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens de boter toe en mix ook deze er goed doorheen.
  • Roer de chocoladestukjes door het beslag heen.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak vervolgens 35 minuten in voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Als het goed is, is de bovenkant nu droog en stevig genoeg zodat je de crumble eroverheen kan scheppen, zonder dat het direct in je cake wegzakt.
  • Bak nog 15 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.
  • Check met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake eerst deels afkoelen in de vorm zelf. Haal de cake er daarna pas uit en laat verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Pssst, word jij ook zo blij van dit goede nieuws?

Help ons om nog meer goed nieuws te maken. Je kan hier doneren. Ook kleine beetjes helpen.

Doneer direct

 

+4

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top