Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!
Hoofdgerecht
Een romantisch avondje voor twee? Met het tweepersoons mini raclette- en gourmetstel van Boska is dit binnen handbereik. Kaarsjes aan, fijne muziek op de achtergrond en de lekkerste versproducten op tafel. Bak en gril je favoriete kaas en groente. Ook een stukje vlees kan je er heerlijk op grillen. Toch wat meer gasten over de vloer met Kerst, dan kan je uit de voeten met het maxi raclette- en gourmetstel van Boska.
Op de website van Boska kan je terecht voor een aantal tips. Hieronder hebben we er alvast de variant met chorizo en Manchego voor je opgenomen. Olé!
Dit heb je nodig
(Recept voor 2 personen)
- 1 stuk Manchego
- Klein bakje salsa verde
- 75 gram chorizoworst
Zo maak je het
- Verwijder de korst van de Manchego en snijd de kaas in puntjes.
- Snijd de chorizo in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en bak deze in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur in 3-5 minuten knapperig.
- Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. Doe tenslotte de plakjes in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer en maal tot kruimels.
- Doe een plakje Manchego in een pannetje van het raclette apparaat, en plaats dit onder de grillplaat om te smelten.
- Strooi het chorizokruim hier overheen en voeg een theelepel salsa verde toe. Verwarm dit even mee en serveer tenslotte op een stukje knapperig stokbrood.
Eet smakelijk!
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!