Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!
Amuse
Vind je het lastig om te kiezen tussen allerlei voorgerechten? Kies er dan voor om een van de voorgerechten om te toveren in een amuse. Het is altijd leuk om je diner met 2 of 3 kleine hapjes te starten, en dan is die vervelende keuzestress ook direct weg. Je doet namelijk gewoon alles waar je trek in hebt. Alleen dan wat kleiner. Helemaal leuk toch? Deze carpaccio bonbon is daar een ultiem voorbeeld van. Een leuke en lekkere amuse en ook prima uit te breiden tot voorgerecht.
Dit heb je nodig
Recept voor 8 personen (1 carpaccio bonbon per persoon)
- 16 plakjes runder carpaccio
- Klein zakje fijn gesneden ijsbergsla
- Truffelmayonaise
- Geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas (grof geraspt)
- Verse basilicum (alleen voor garnering)
Zo maak je het
- Leg op een stuk plasticfolie 2 plakjes carpaccio grotendeels op elkaar.
- Schep daar wat truffelmayonaise op.
- Doe er vervolgens een klein beetje sla op, wat pijnboompitten en wat parmezaanse kaas en laat een ruime rand over aan de zijkant.
- Vouw de zijkanten naar binnen en maak er een bolletje van door de folie onder het bolletje strak te draaien.
- Herhaal dit met de overige plakjes carpaccio en leg dan tot gebruik in de koelkast.
Zo serveer je het
- Haal de carpaccio bonbons voorzichtig uit de folie en leg ze met de vouwkant naar beneden op een (amuse)lepel.
- Doe er een beetje truffelmayonaise op en garneer met een blaadje basilicum, wat pijnboompitten en wat parmezaanse kaas.
Nu alleen de lepels nog op een mooie schaal of plank leggen. Eet smakelijk!
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!