Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Corona, niks om bang voor te zijn

Het Mexicaanse biermerk Corona overweegt haar naam te wijzigen naar Coronita. Dit verontrustende nieuws steekt de laatste dagen steeds vaker de kop op. Het voelt een beetje als opgeven. Met het drinken van een Corona lach je het virus uit. Een dikke, vette middelvinger richting dat verdraaide virus.

Verzetsstrijders

We kennen allemaal de plaatjes van het eenzame flesje Corona tegenover een groepje Heineken flesjes met een mondkapje. Toen konden we er nog hartelijk om lachen en leek het virus de ver-van-ons-ic-bed-show. Inmiddels weten we wel beter. Nu we ons langzaam maar zeker weer buiten mogen wagen, wordt menig borrel met een knipoog opgeluisterd met een flesje Corona. Een soort stil protest tegen het virus. Door het drinken van een Corona voel je je een verzetsstrijder.

Corona staakt de strijd

De brouwers van Corona maken zich echter zorgen om de associatie met het virus. Het zorgvuldig gecreëerde beeld van exotische oorden met witte stranden wordt bedreigd. Althans, daar zijn ze bang voor. Op last van de Mexicaanse overheid is de brouwerij in Mexico ook nog eens dichtgegooid vanwege het virus. Kommer en kwel voor het Mexicaanse biertje. Grupo Modelo, de producent van het biermerk Corona, overweegt de strijd te staken en de naam te wijzigen naar Coronita. Deze naam bestaat al en wordt nu gebruikt voor het kleine zusje van Corona. Zelfde drankje, alleen iets minder inhoud. Weg gevoel van verzet. Of, toch niet?

Foto: unsplash

Meesterzet

We proeven de naam op onze lippen. ‘Coronita’. De toevoeging ‘ita’ is in het Spaans een verkleinwoord. Wacht eens even. Door een verkleinwoord aan iets toe te voegen maak je het in feite knuffelbaar. Iets dat je wilt omarmen. Meesterlijk bedacht door de brouwers uit Mexico. Wij gaan het niet uit de weg, maar wij omarmen het virus. Niet in letterlijke zin natuurlijk, want dat mag niet. Wij maken het niet langer tot iets groots, integendeel. Coronita. Het schattige kleine zusje van corona. Niks om bang voor te zijn.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lekker

To Top