Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Bijzondere variaties op de pannenkoek

Zomer: het ideale seizoen om te experimenteren in de keuken. Vandaag experimenteren we met een oer-Hollandse klassieker: de pannenkoek. Start je eigen culinaire revolutie met deze unieke variaties op een typisch Nederlandse delicatesse. 

Typisch Nederlands?

De uitvinder van de pannenkoek verdient een standbeeld, dat staat buiten kijf. Maar over de locatie van zo’n standbeeld valt te twisten. Veel landen hebben namelijk hun eigen unieke versie van de pannenkoek: de Fransen hebben crêpes, de Russen blini’s, de Duitsers Pfannkuchen. 

Overigens menen historici dat pannenkoeken al bekend waren bij de Romeinen en vermoedelijk al bestaan sinds de steentijd. En de grootste innovatie op het gebied van pannenkoeken was toen de Amerikanen in 1889 met een pannenkoekenmix voor hun beruchte pancakes op de proppen kwamen. 

Foto: unsplash

Maar goed, in Nederland vieren wij op 29 november traditiegetrouw “Sint Pannekoek” (Ja, Sint Pannekoek wordt geschreven zonder een tweede ‘n’, om nog maar eens de aloude oorsprong van deze traditie te benadrukken) en dat is toch genoeg reden om onze no-nonsense flensjes te claimen als typisch Nederlands. Net als tulpen en aardappels. Of kwamen die ook ergens anders vandaan?

Bijzondere variaties

Dan is het nu tijd om de meest bijzondere variaties op de pannenkoek te delen. En omdat wij bij Goednieuws.nl de beroerdste niet zijn, zetten we er ook onze favoriete recepten bij. Mocht je er een uitproberen, deel dan vooral je ervaringen met ons!

Okonomiyaki: pannenkoek op z’n Japans

Deze hartige pannenkoek is Japans streetfood op z’n best. Het lekkerste okonomiyaki recept vind je hier.

Blini’s: Russische kost

Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes van boekweitmeel die meestal geserveerd worden met zure room en kaviaar of met zalm. Russen eten blini’s als ontbijt, maar je kan ze ook gerust serveren bij de borrel. Het recept vind je op Trouw.nl.

Foto: unsplash

Veganistisch en glutenvrij: chocolade pannenkoeken met pindakaas

Lekker comfortfood dat ook nog veganistisch en glutenvrij is – wie wil dat nou niet? Precies. Klik daarom hier voor het recept.

Citroen en ricotta pannenkoeken

Laat je niet misleiden door de ricotta: dit worden absoluut geen hartige pannenkoeken. Wat worden dit dan wel? Zachte, luchtige pancakes die smelten op je tong en bovendien een verfrissend Italiaans tintje hebben. Het recept vind je op deze site.

Foto: unsplash

Koopmans’ recepten

Dan sluiten we af met een shout-out naar Koopmans, Nederlands eigen fabrikant van pannenkoekenmixen. Op de website van Koopmans vind je allemaal creatieve recepten van andere pannenkoekenliefhebbers: denk aan de glutenvrije pannenkoek met groentencurry en de pannenkoek met stroopwafel.

Weer eens wat anders

Kortom, wanneer je na het lezen van dit artikel pannenkoeken bakt als vakantiesnack voor de kids, kun je ze weer eens wat anders voorschotelen zonder af te hoeven wijken van een succesrecept. Of je bakt ze gewoon lekker voor jezelf tijdens je thuiswerkpauze. De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel plezier met variëren! 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top