Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Beleef de lente: kiekeboe

De afgelopen weken waren de lentekriebels misschien wat ver te zoeken. Nu de zon weer uitbundig straalt ziet de wereld er ineens een stuk leuker uit. Dat dacht het kuikentje van de visarend ook! En daar kunnen wij allemaal getuige van zijn dankzij de Vogelbescherming.

Merels, ooievaars, of een heuse visarend

De webcams van Beleef de lente staan al een tijdje aan. Want we zitten nú in de periode dat er eieren uitkomen, kuikentjes gevoed worden en jonge vogels voor het eerst hun vleugels uitslaan. En gisteren was het de beurt aan de visarend! De net geboren visarend wordt gelijk verwend met een eerste maaltijd. Binnen een week zullen er uit de andere twee eieren ook kuikens kruipen. Blijf kijken dus!

Veel kijkplezier

Via de webcams is er nog veel meer te zien, zoals uilen, valken, ooievaars, en zelfs een zeearend. Je kunt de vogels en hun legsels live bekijken, of de mooiste momenten checken. Dus: pak er een lentebockje bij, plof neer in je luie stoel en help die lentekriebels een handje. 

Titelfoto: Dorothea Oldani – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top