Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zoveel goeds gebeurt er om ons heen

Er bestaan veel goede initiatieven om ons heen. Zeker als je erop let, blijkt dat er voortdurend allerlei inspirerende initiatieven worden opgezet. Is het jou ook al opgevallen? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

A Life on our Planet

Heb je toevallig al gehoord van Comfort Blanket For Our Planet? Een geweldig initiatief naar aanleiding van de prachtige documentaire van David Attenborough ‘A Life on Our Planet’. Brei, haak, vilt, knoop of knip een lapje stof van 10 bij 10 cm en stuur het op. Gijsje van Brakel gaat al die stukjes aan elkaar maken tot een grote deken.

In november van dit jaar zal het troostdeken in Glasgow worden aangeboden aan de wereldtop op de VN-klimaatconferentie. Wil je ook onderdeel zijn van dit te gekke doel en aan de wereld laten zien dat wij mensen geweldig kunnen samenwerken? Check dan de website op www.comfortblanketforourplanet.com of via instagram @comfortblanketforourplanet 

Douwe Egberts

Een ander mooi doel ondersteun je simpelweg door D.E. waardepunten te sparen. Dit doe je door zoveel mogelijk punten bij elkaar sparen en ze vervolgens te overhandigen aan de Lions-club in jouw regio. Zij wisselen de punten in voor D.E. koffiepakken en doneren deze aan de lokale voedselbanken. Zo kun je het hele jaar met een nog beter gevoel genieten van jouw kopje koffie of thee.

Foto: Nordwood Themes – Unsplash

Lang haar

Is jouw haar minimaal 30 cm lang, gezond, niet geverfd en nog niet grijs? Dan zijn ze bij Stichting Haarwensen op zoek naar jouw haren. Geen betere tijd om haar te doneren dan nu, want die 30 cm halen we allemaal met gemak. En je haren komen goed terecht bij Haarwensen.

Per jaar verliezen namelijk veel jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Ook krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Van jouw haren kan een mooi haarwerkje worden gemaakt.

Wie weet vind je zoon of dochter het wel fantastisch om dit goede doel (samen met jou) te steunen, dat is toch bijzonder en vooral ook waardevol om te doen. Slik wat extra vitamine B en voordat je het weet stuur jij die prachtig gevlochten staart op met als doel iemand heel blij te maken. Haarwensen is overigens ook heel blij met gelddonaties om het haar ook daadwerkelijk te kunnen verwerken tot een mooi haarwerk.

Deel je initiatief

Dit was nog maar een kleine greep uit al het goeds dat om ons heen gebeurt. Zonder direct geld te geven kun je op vele andere manieren een steentje bijdragen. Zo doen we het toch allemaal samen.

Heb je zelf een mooi initiatief of goed doel opgezet, of altijd al willen doen, laat het ons dan weten? Op Goednieuws.nl is er altijd plek voor mooie, inspirerende initiatieven.

Foto: Element5 Digital – Unsplash

Titelfoto: Nick Fewings – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top