Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo worden we op 11 juli Europees Kampioen

(update 21 juni) Het is eigenlijk net zo simpel als dat het eenvoudig is. Na de eclatante zeges op Oekraïne, Oostenrijk én Noord-Macedonië zijn we nog maar 4 wedstrijden verwijderd van de titel. Moeten we die 4 wedstrijden wel allemaal even weten te winnen. Klinkt overzichtelijk toch? Nog 4 keer winnen en we zijn Europees Kampioen voetbal. Laat dat een mantra zijn voor onze helden! One down, four to go.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

Visualisatie is in de psychologie een algemeen geaccepteerd fenomeen. En ook in de topsport is het een beproefd concept. Michael Jordan visualiseerde zich suf en werd de beste basketballer van de wereld. Visualiseer je doel en je hebt het eigenlijk al voor 50% bereikt (ik rond voor het gemak even naar boven af). Visualiseer dat je 4 keer gaat winnen en feitelijk heb je de helft dan al gewonnen. Zo werkt het nou eenmaal met visualisatie. Dat betekent dat we nog maar 2 potjes op eigen krachten hoeven te winnen. Die titel binnenhalen wordt eigenlijk steeds overzichtelijker. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Het goeie doel is niet je eigen doel

Ik stel daarom voor dat Frank de komende dagen flink gaat trainen op visualisatie. Na het zien van de wedstrijd tegen Oekraïne komt nog wel een van de wijze lessen van Cruijf bij me op: “het goeie doel is niet je eigen doel”. Laten we vooral vooruit blijven voetballen, ook als we een comfortabele voorsprong hebben. Want zo eclatant waren de afgelopen overwinningen natuurlijk niet. Laat alleen Stekelenburg zich maar bekommeren om ons eigen doel, de rest moet naar voren, naar dat andere doel.

Hup Holland!

Titelfoto: Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top