Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo ren je 498 kilometer in 3 dagen en haal je ruim 13.000 euro op

Addie van der Vleuten uit Best begon afgelopen vrijdag aan een geweldige uitdaging. In het Groningse Pieterburen begon hij zijn tocht om afgelopen maandag aan te komen op de Sint Pietersberg in Limburg, een afstand van maar liefst 498 kilometer. En die afstand legde hij hardlopend af. Dat was meteen een record!

Addie liep deze tocht langs het Pieterpad als eerbetoon aan zijn vader die in 2019 overleed aan leukemie. Zijn vader wandelde vaak gedeeltes van de route. Lange afstanden liep Addie wel vaker, maar nog nooit zo ver als dit. Uiteindelijk raffelde Addie het Pieterpad af in een slordige 78 uur.

Zwaar weer

De weergoden waren Addie niet gunstig gezind, want om het nog wat uitdagender te maken kreeg Addie te maken met slecht weer. Gelukkig werd Addie vergezeld door een team in een auto en een camper, dat hem hielp onderweg. De camper deed daarnaast dienst als mobiel slaapplaats. Naar eigen zeggen heeft Addie twee keer een half uurtje geslapen om de nachtelijke dipjes te overwinnen.

Record

Uiteindelijk deed Addie er 78 uur een 10 minuten over om zijn eindbestemming te bereiken. Op vrijdagmiddag om 2 uur vertrokken vanuit Pieterburen en maandagavond kwam hij om 10 over 8 aan in Maastricht. Met deze geweldige tijd verbrak Addie en passant het oude record van 83 uur en 56 minuten. Mooi om zijn heldendaad op deze manier nog wat extra glans te geven.

Donaties

Zijn hoofddoel, geld inzamelen voor KWF, behaalde Addie met gemak. Momenteel staat de teller voor de inzamelingsactie al boven de 13.000 euro. Zijn doel was eerst 5.000 euro maar al snel stelde hij dit bij naar 10.000 euro. En er kan nog meer bijkomen. Addie laat de donatiesite nog zeker twee weken openstaan voor donaties. Groot gelijk!

Titelfoto: printscreen website Pieterpad

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top