Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo krijgt onze jeugd al wandelend de toekomst

De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn gigantisch en de problematiek onder onze Nederlandse jeugd liegt er niet om. Ook onder een grote groep studenten groeien de zorgen, nu de corona maatregelen steeds worden verlengd en op afstand studeren de norm is. Heeft de jeugd nog wel de toekomst? Maar liefst 1100 coaches slaan de handen ineen om hier iets aan te doen!

Een hartenkreet

“Het kan toch niet waar zijn dat we in een land met zoveel coaches, leraren, orthopedisch begeleiders en andere deskundigen zijn en niks zouden kunnen doen?” Wat begon met een hartenkreet op social media van coach Nicki van Heugten, groeit in een rap tempo uit tot een landelijk initiatief. En haar idee is bijzonder toepasselijk in deze tijden; Nicki wil graag belangeloos gaan wandelen met jongeren.

2200 luisterende oren

Binnen 5 dagen na het ontstaan van de website samenvoordejongeren.com meldden 1100(!) coaches zich vrijwillig aan om te wandelen. Stuk voor stuk willen ze helpen. En al die coaches zijn gemiddeld 2 keer per week beschikbaar voor een wandeling in de eigen regio. Dat zijn 2200 potentiele wandelingen per week en 8800 wandelingen per 4 weken. Als dat geen goed nieuws is!

Deze coaches zijn ‘luisterende oren’. Ze lopen graag een stukje mee want hun belang is de jongere zelf. Ze luisteren, kijken nergens van op en geven alleen professioneel advies als je er als jongere zelf om vraagt. Jij bepaalt het tempo en de manier waarop het contact gelegd wordt. Via de site kan je een coach in je eigen regio benaderen en een afspraak voor een wandeling maken. De coaches achter dit initiatief hopen uiteraard dat veel jongeren een beroep op hun zullen doen. Want alleen al door je hart te luchten voelen je zorgen een stuk lichter aan.

80 wandelingen

Sinds deze stortvloed aan beschikbare wandelcoaches, hebben al bijna 100 jongeren zich aangemeld en is er al flink wat afgewandeld. De reacties zijn zonder uitzondering positief. We hebben er hieronder een paar op een rijtje gezet. Hieruit blijkt dat de behoefte aan een luisterend oor groot is. Hopelijk werken deze reacties aanstekelijk en gaat dit mooie initiatief als een wandelend vuurtje rond. Zeg het voort!

Titelfoto: Peter Luo – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top