Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo kom je thuis tot rust: tips and tricks

Thuis werken, thuis studeren, thuis klussen. Door alle thuisactiviteiten zouden we haast vergeten thuis te ontspannen. Goednieuws.nl schiet te hulp. Lees hier hoe je thuis tot rust komt!

Mediteren kun je leren

Zen: sommige mensen zijn het van zichzelf. Maar ook zonder in kleermakerszit je bed uit te rollen is het mogelijk om een zen-momentje te bereiken. Hoe? Door te mediteren. Meditatie is een spirituele oefening die draait om rust en concentratie. Het helpt je niet alleen ontspannen, maar werkt ook bloeddrukverlagend. Genoeg reden om te beginnen dus! 

Mediteren doe je door met rechte rug in kleermakerszit te gaan zitten en te focussen op je ademhaling. Je houdt je ogen dicht en probeert je gedachten als het ware “uit” te zetten. Hulp nodig? Er zijn apps speciaal ontworpen om jou te helpen inner peace te vinden. Headspace en Calm zijn aanraders.

Foto door Simon Rae – Unsplash

Stap in bad

Niets is zo ontspannend als een warm bad of stomende douche om even bij te komen. Uit onderzoek is gebleken dat een lange douche of kalmerend bad gevoelens van eenzaamheid kan verminderen. Coronaproof relaxen dus! Tip: een bruisbal of badolie.

Foto door Roberto Nickson – Unsplash

Sport jezelf zen

Denk jij bij yoga aan kronkelen in ingewikkelde posities en dagen lang spierpijn? Think again! Yoga hoeft niet moeilijk te zijn en is voor iedereen. Voordelen van yoga? Al dan niet in combinatie met meditatie helpt yoga om stress te verminderen. Bovendien is yoga makkelijk thuis te beoefenen: het enige wat je nodig hebt is een matje en jezelf. Je hoeft er de woonkamer niet voor uit en op internet zijn er genoeg toegankelijke instructiefilmpjes te vinden. Daar worden wij blij van! Ook The New York Times wijdde er een artikel aan met handige tips voor beginners. Sport jezelf zen!

Foto door Carl Barcelo – Unsplash

Neem je tijd

Kortom, rooster ook thuis wat tijd voor jezelf in om bij te komen en te ontspannen. Je verdient het! 

Titelfoto: Angelina Kichukova – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top