Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo haal je meer positiviteit in je leven

Hier op Goednieuws.nl kijken we natuurlijk altijd naar de zonnige kant van het leven. Ook als het leven even niet zo zonnig is. We betrappen onszelf natuurlijk allemaal wel eens op negativiteit, doemgedachten en chagrijn. Het goede nieuws? Positiviteit genereren kun je leren! Met deze tips verandert zelfs de grootste pessimist binnen een mum van tijd in een echte positiviteitsgoeroe. 

Stap 1: Klaag maar raak

De eerste stap naar een optimistische levensstijl? Klagen, klagen, en nog eens klagen.  Het is eindelijk tijd om je innerlijke moppersmurf helemaal los te laten gaan. Er zijn slechts 2 voorwaarden: je beperkt je klagen tot één uur per dag en je klaagt tegen jezelf, bij voorkeur in een dagboek of ‘klaagboek’.

Waarom? Door je ‘klaagtijd’ in te roosteren en van je af te schrijven ben je minder geneigd om de rest van de dag te klagen. Daardoor verdwijnen je klachten en ergernissen langzaam maar zeker steeds meer naar de achtergrond. En je valt je moeder, je beste vriendin of die vriendelijke overbuurvrouw ook niet lastig met je geklaag.

Stap 2: Optimisme oefenen

Als het klagen erop zit, is het tijd om optimisme te forceren. Tegenwind op de fiets? Gratis work-out zal je bedoelen. Je favoriete broek past niet meer? Fantastisch, nu is er nog meer jou om van te houden. Een gat in je lievelingstrui? Hartstikke modieus, je bent altijd al een trendsetter geweest.

Het is misschien een vervelende en soms een beetje lachwekkende oefening, maar dit is hoe je je brein stimuleert om vaker positief te denken. Een paar van dit soort oefeningen per dag en na een week zul je al merken dat de positieve gedachten steeds sneller en vanzelfsprekender in je op komen.

Foto: unsplash

Stap 3: Dankbaarheid benoemen

Probeer iedere dag voor het slapengaan drie dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. Dat kan heel persoonlijk en intiem zijn, of juist breed en algemeen. Zolang het maar drie dingen zijn die jou een stukje hoop en geluk geven.

Door iedere avond even stil te staan bij iets waar jij dankbaar voor bent, word je je meer bewust van de goede en mooie dingen in je leven en creëer je een positief avondritueel. Dat draagt ook nog eens bij aan een fijne nachtrust. Alleen maar voordelen!

Foto: unsplash

Samenvatting

Kortom, voel je niet schuldig om af en toe eens lekker te klagen. Je hebt het verdiend. Doe je optimisme-oefeningen en train je lachspieren om positiever in het leven te staan. Maar bovenal: benoem de dingen waar je dankbaar voor bent en koester ze. Wie zelf positiviteit uitstraalt, zal ook steeds meer positiviteit waarnemen. Dat vinden wij goed nieuws!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top