Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo bescherm je je hart tegen stress

Stress: we zijn er helaas allemaal wel bekend mee. Dat stress vele negatieve effecten op je gezondheid heeft is geen goed nieuws. Dat je door lekker eten en drinken jezelf en je hart tegen stress kunt beschermen, is wél goed nieuws! 

Stress en flavanolen

Stress kan verschillende hartklachten veroorzaken, zoals beroertes, hartziekten en trombose. Dit komt mede omdat door stress de bloedvaten minder goed functioneren. Gelukkig is er een middel om het risico op door stress veroorzaakte hartklachten te verminderen: flavanolen. Flavanolen zijn een subcategorie van zogenaamde flavonoïden, een grotere groep chemische stoffen die bestaan in diverse voedingsmiddelen en gezondheidsvoordelen bevorderen. 

Onderzoekers aan de Universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat bloedvaten tijdens stressvolle momenten beter functioneren wanneer mensen daarvoor iets met een hoge concentratie flavanolen gedronken hadden. Het eten en drinken van middelen rijk aan flavanolen kan dus helpen om door stress veroorzaakte hartklachten tegen te gaan.

Foto: Nicola Fioravanti, Unsplash

Lekker en gezond

Heel erg handig, die flavanolen! Maar in welke producten vind je die dan? Voornamelijk in fruit, en dan in het bijzonder appels, rode druiven, bramen, frambozen en peren. Lekker en gezond. Een feest voor zoetekauwen dus. Maar je vindt flavanolen ook in groene thee. Met dekentje en een kopje thee ontspannen op de bank of in de tuin is dus niet alleen lekker, maar ook goed voor je hart. Staat genoteerd. Vaker doen dus. Alles voor de gezondheid, natuurlijk. 

En chocoladeliefhebbers opgelet, want als er één product is wat bekend staat om de enorme hoeveelheid flavanolen, dan is het wel rauwe, onbewerkte cacao. Lekker in zelfgemaakte chocolademelk en als smaakmaker in en over toetjes, yoghurt en ontbijtgranen. Wederom lekker en gezond! Daar worden jij en je hart hart-stikke gelukkig van. 

Stressbestendig

Kortom, haal meer fruit in huis en plof af en toe op de bank met een kopje groene thee of zelfgemaakte chocolademelk. Daar wordt je ook los van de flavanolen veel stressbestendiger van. 

Titelfoto: Ryan O’neil, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top