Goed Nieuws op Social Meda

Leef

We mogen weer naar de kapper

Vanaf 11 mei mag er weer volop geknipt, geverfd en geföhnd worden. We bellen met Raymon van der Meijden van Sessions Hairdressing om te horen hoe hij de afgelopen periode en de heropening van zijn kapperszaak heeft beleefd.

Stoppen met knippen

“In het begin was het allemaal wat onduidelijk. Wel dicht, niet dicht. Uiteindelijk besloten we een week eerder dicht te gaan dan officieel noodzakelijk. Die duidelijkheid was nodig voor zowel personeel als klanten. Dat was een vreemde periode. Ik vroeg me steeds hardop af wat ik moest doen. Het leverde de eerste weken veel stress op.” 

“Gelukkig werd al vrij snel de NOW-regeling opgetuigd en kregen we ook uitstel van de fiscus. Hierna kwam je in een soort van stilstaande modus. Je kon niet zoveel doen. Er ontstond een soort berusting.”

De moed erin houden

“Om toch het contact te houden met de klanten, ging ik iedere woensdag bij de klanten langs om haarverf en andere producten te brengen. Soms stond ik vanuit mijn achterbak ter plaatse verf te mengen. Ik kwam ineens bij mensen thuis en in de tuin. Iedereen was heel blij en positief als ik langskwam. Ik vond het bijzonder om eens thuis te komen bij de mensen die ik al jaren voor me had in de stoel. Echt een hele nieuwe ervaring!”

Foto: Raymon

Surf’s up dude

“Ik vond het thuis zijn eigenlijk wel lekker. Ik had ineens veel tijd voor mijn kinderen en voor de familie. Ik heb het beste ervan gemaakt en heb lekker veel gewindsurft. Veel in de zon gezeten en ben nu dus ook hartstikke bruin.”

Weer aan de slag

“De mededeling van afgelopen woensdag kwam echt als een verrassing. Het is fijn om weer aan de slag te kunnen. Het is wel even wennen aan de looproutes en aan het constante ontsmetten van de spullen. De klanten waren gelukkig allemaal positief en iedereen redelijk relaxed. Zelfs de oudere klanten uit de risicocategorie. Zal me een zorg zijn al die heisa, zei er eentje.”

Nog even spannend

“Met het nieuwe protocol kost het me wel wat omzet. We moeten 15 minuten ruimte laten tussen iedere klant om alles te kunnen ontsmetten. Verder is het nu natuurlijk lekker druk. Hopelijk ontstaat er straks niet een enorm gat als iedereen geweest is. Dat is nog wel even spannend. Het is even wat het is. Voor nu ben ik erg blij dat we weer open zijn. En vergeleken met mijn buitenlandse collega’s is het in Nederland allemaal echt goed geregeld. We hoeven gelukkig nog niet op een houtje te bijten.”

Op een haar na

Ook wij hadden Raymon bijna op de stoep staan met haarverf voor een niet nader te noemen huisgenoot. Ik zat al meer dan een week met mijn handen in het haar. Drie keer raden wie er kappertje zou hebben mogen spelen. Nooitgedacht dat uitgerekend Mark Rutte mij zou redden uit deze benarde situatie. Bedankt Mark.

Foto: ANKO

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top