Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Vreemde slaapgewoontes die eigenlijk goed voor je zijn

Krijg jij ook altijd commentaar op jouw vreemde slaapgewoontes? Dan is er goed nieuws: sommige “vreemde” slaapgewoontes zijn eigenlijk hartstikke goed voor je. Ze hebben een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid. Bovendien komen ze veel vaker voor dan je zelf denkt. Zo vreemd zijn ze dus nog niet!

Slapen met een knuffel

Slapen met een knuffel: bij kinderen heel normaal, bij volwassenen taboe. Maar waarom eigenlijk? Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de volwassenen nog met een knuffel slaapt. En slapen met een knuffel “kinderachtig” of “onnatuurlijk”? Helemaal niet: een knuffel dient juist als “transitieobject” en bevordert juist zelfstandigheid en een gezonde mate van emotionele onafhankelijkheid onder zowel opgroeiende kinderen als volwassenen.

Bovendien hebben onderzoekers aan de Vrije Universiteit Amsterdam ontdekt dat het slapen met een knuffel gevoelens van stress en existentiële crisis doet verminderen. Mede daarom verbetert het slapen met een knuffel ook weer de kwaliteit van je nachtrust. En even eerlijk: dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Met een teddybeer of knuffelkonijn je nachtrust verbeteren en stress verminderen: wij zijn fan. Dus voor wie al dan niet stiekem altijd al met een knuffel sliep: laat niemand je belachelijk maken, je bent gewoon hartstikke goed bezig!

Foto: Gregory Pappas, Unsplash

Slapen met een huisdier

Goed nieuws: met je hond of kat op bed slapen is niet alleen warm en gezellig, maar (tenzij je allergisch bent, natuurlijk) ook nog eens hartstikke gezond! Knuffelen met je huisdier laat je veilig voelen en heeft tevens een kalmerend effect. En juist dat ontspannen, veilige gevoel zorgt ervoor dat de kwaliteit van je nachtrust verbetert. Bovendien is het niet alleen goed voor je eigen nachtrust, maar ook die van je hond of kat. Andersom werkt het dus ook!

Tip: houd hierbij wel rekening met het karakter van je huisdier. Als Minoes een echte nachtbraker is en Fikkie alleen kan slapen in zijn mand, kan je ze misschien beter buiten de slaapkamer houden. 

Titelfoto: Kinga Cichewicz, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top