Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Verveling tegengaan: zo doe je dat

De lockdown is nog niet voorbij en dat betekent dat we voorlopig nog wel een tijdje thuis zitten. Helaas komt daar soms verveling bij kijken. Met deze simpele suggesties, tips en ideeën kom jij die verveling te boven en overwin je de “lockdownblues” binnen no time

Puzzelen

Jawel, puzzelen was voor velen altijd al een geliefde hobby, maar is in coronatijd enorm in populariteit gestegen. En terecht! Niks beters dan een breinkraker om de verveling tegen te gaan. Bovendien is er door het gevarieerde aanbod altijd wel iets wat je bevalt. Dus of je nou gaat voor een ouderwetse legpuzzel, kruiswoordraadsels of sudoku’s: hou je brein scherp en puzzel erop los!

Foto: Markus Winkler, Unsplash

Een nieuwe taal leren

Ook al is het vele thuiszitten nu misschien soms vervelend, er komt na de coronacrisis waarschijnlijk een moment dat je denkt: had ik toen maar meer met mijn tijd gedaan. Het leren van een nieuwe taal is daarom de ideale tijdbesteding voor tijdens de lockdown. Zo ga je namelijk niet alleen verveling tegen, maar leer je ook iets waar je wat aan hebt. Twee vliegen in één klap! 

Vind je het leren van een nieuwe taal intimiderend? Geen zorgen, voor de meeste talen zijn er online veel duidelijke (en gratis) filmpjes voor beginners met tips en uitleg te vinden. Ook zijn er handige apps zoals Duolingo die jou graag helpen een talenwonder te worden. Zelf ben ik met behulp van Duolingo al een tijdje bezig met Spaans.

Tip: spreekt het leren van een nieuwe taal je niet zo aan? Geen punt! Het gaat erom dat je iets leert waar jij wat aan hebt. Dus of je nou piano wilt leren spelen of wilt leren haken, grijp je kans!

Maak je eigen lettertype

Je eigen lettertype maken? Dat kan gewoon! Op Yourfonts.com lees je hoe. Leuk om vrienden en familie mee te verassen of een digitaal schrapboek persoonlijker te maken. 

Foto: Samir Bouaked, Unsplash

Verveling bestrijden

Kortom, met deze tips lukt het jou geheid om die vervelende verveling uit je leven te bannen. Puzzel erop los en leer iets nieuws: je kan het! Buena suerte.

Titelfoto: Magnet.me, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top