Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Yoga: vele voordelen voor geest en gezondheid

Yoga: voor sommigen een heerlijke manier om sport en ontspanning te combineren, voor anderen een manier van leven. Iedereen ervaart weer andere voordelen. Wat het ook voor jou betekent, het voegt altijd wat toe. Voor je fysieke én mentale gezondheid. 

Wat is yoga?

Het woord “yoga” is afgeleid van het Sanskriet woord “yuj” dat verbinding betekent. Hiermee wordt de verbinding tussen lichaam en geest bedoeld. Vandaar dat oefeningen die een positief effect hebben op zowel de mentale als lichamelijke gemoedstoestand centraal staan. Mede hierom kent yoga zoveel verschillende vormen: voor de een is het een verzameling inspirerende oefeningen, voor de ander is het een levensstijl, en voor weer een ander is het een filosofische stroming. 

Foto: Kaylee Garrett, Unsplash

De voordelen voor geest en gezondheid

Net zoals yoga vele definities heeft, heeft het ook vele voordelen. In dit artikel vertellen 41 mensen wat yoga voor hen betekent en welke voordelen zij ervaren. En die voordelen zijn niet mis! Zo vermindert het bijvoorbeeld het risico op depressie en angststoornissen, en helpt tevens de symptomen hiervan te bestrijden. Bovendien bevordert yoga een betere ademhaling en lichaamshouding. Het maakt je ook sterker en leniger. Daarbij helpt het klachten verminderen bij o.a. artritis en reuma en werkt het ook nog eens pijnstillend. 

Maar dat is niet alles: ook op sociaal gebied zijn er voordelen. Door het in groepen te doen of door je aan te sluiten bij een (online) yoga-community kun je vele nieuwe contacten opdoen en vriendschappen sluiten, en dat is zeker geen overbodige luxe in coronatijd. 

Tevens kan het je helpen een nog beter persoon te worden. Veel van de oefeningen bevorderen namelijk zelfreflectie. Zo leer je jezelf beter kennen en word je bewuster: van jezelf én je omgeving. Mede daarom is het ook aan te raden voor mensen die willen “onthaasten” of gewoon geïnteresseerd zijn in mindfulness. 

Titelfoto: Bruce Mars, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top