Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Vanaf 2022 twee keer Tour de France

In 2022 rijden we voortaan twee rondjes door Frankrijk. Eén rondje op een herenfiets en één rondje op een damesfiets. Inderdaad, de kogel is door de kerk, want vanaf 2022 is er ook een Tour de France voor vrouwen!

Een gevoel van leegte

Door corona zijn veel wielerevenementen die normaal gesproken plaatsvinden in het voorjaar verplaatst naar het najaar en de nazomer. De leegte op de kalender dreef menig wielerliefhebber tot waanzin. De afgelopen weken zat de kalender propvol en werd veel goedgemaakt.

Zo hebben het Nederlands kampioenschap en het Europees kampioenschap al plaats gevonden. Maar de echte liefhebbers zitten natuurlijk tandenknarsend wortel te schieten op de bank in afwachting van het grootste wielerevenement van het jaar: de Tour de France. Zaterdag is het eindelijk zover.

En dat was niet het enige goede nieuws op het Tour-front. Vanaf 2022 kunnen we namelijk twee keer genieten van de Tour de France.

Eindelijk een volwaardige tour voor vrouwen

Het was een goed wielerseizoen voor Nederland: onze eigen Olympische kampioene Anna van de Breggen won zowel het NK en de Europese titel tijdrijden. En Annemiek van Vleuten won vandaag op de valreep nog even het Europees kampioenschap. Hoog tijd voor een eigen Tour de France voor vrouwen dus!

“Maar er is toch al een tour voor vrouwen?” Nou, wel een tour, maar geen Tour de France. Op de startdag van de Tour de France staat ook de La Course voor vrouwen gepland: dit is echter een eendagsrit van 96 kilometer en geen rittenkoers over drie weken, zoals de Tour de France.

Van 1984 tot en met 2009 was er ook een tour voor vrouwen, de Tour Féminin, ook wel La Grande Boucle féminine genoemd. Maar in 2022 komt er dus een nieuwe tour voor vrouwen, en niet zomaar een tour, maar een volwaardige tegenhanger van de grootste wielerwedstrijd: de Tour de France. Of de vrouwelijke tegenhanger dezelfde naam zal dragen is nog niet bekend.

Foto: unsplash

Goed nieuws voor het vrouwenwielrennen

UCI-voorzitter David Lappartient is er zeker van dat organisator ASO er in 2022 helemaal klaar voor is om de nieuwe rittenwedstrijd voor vrouwen te laten starten. “ASO begreep dat we na de corona-break met goed nieuws moesten komen,” aldus David Lappartient. En goed nieuws is het zeker! Overigens heeft het vrouwenwielrennen nog meer wind mee: nieuwe grote sponsors hebben zich verbonden aan verschillende vrouwenploegen.

Foto: unsplash

Het gaat ons voor de wind

Het gaat het vrouwenwielrennen voor de wind, en dat juichen wij bij Goednieuws.nl toe! Heb je nu zelf ook zin gekregen om op je racefiets te stappen? Lees dan hier hoe je je eigen tour fietst.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top