Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Thuiswerken in het paradijs

Estland, Barbados en Bermuda lanceren visumregelingen voor thuiswerkers. Tijdelijk leven en werken vanuit een afgelegen, paradijselijke en corona-veilige plek. Iets voor jou?

Zon, zee en laptop

Zonnige stranden, goedkoop leven en lage besmettingspercentages. Een aantal landen zet in op een nieuwe generatie thuiswerkers in een poging om de verloren inkomsten uit toerisme te compenseren.

Van Estland tot Barbados hebben landen visumregelingen gelanceerd om “digitale nomaden” aan te trekken en zo hun economie te versterken. Ze mikken op het soort mensen dat werk combineert met reizen; zij die niet veel meer nodig hebben dan een internetverbinding om te kunnen werken.

Work from Paradise

“Work from Paradise”, kopt de website van het initiatief in Barbados dat in juli werd gelanceerd. Als buitenlandse werknemer mag je voor een periode van 12 maanden naar het Caribische eiland verhuizen.

Met dit nieuwe visum “kunt u werken vanuit een van ’s werelds meest geliefde toeristische bestemmingen”, schrijft de premier van het land, Mia Mottley, in het welkomstbericht op de pagina. De premier heet je zelfs welkom, wat wil je nog meer.

Innovatiehub

Estland lanceerde vorige week het “Digital Nomad Visa”. Ruth Annus, hoofd van de afdeling Burgerschap en Migratie, vertelt dat het initiatief bedoeld is om de reputatie van het land als innovatiehub te vergroten.

“Het belangrijkste doel van het programma is om Estland te promoten”, zegt Annus. De regeling is als een van de eerste ter wereld gericht op thuiswerkers en freelancers.

“Hoe bekender Estland is, hoe meer onze bedrijven onze e-services kunnen exporteren, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in investeringen, en natuurlijk hoe meer toeristen we zullen krijgen.” Stukje opportunisme moet kunnen.

Verhuizing

Het virus heeft de eisen op vlak van gezondheid voor mensen die een nieuw huis kiezen in belangrijke mate veranderd. Dit zegt Karoli Hindriks, hoofd van Jobbatical, het immigratieadviesbureau dat helpt bij het opstellen van de Estse visumregeling.

“We zullen meer hoogopgeleide mensen zien verhuizen van landen met zwakke gezondheidszorgstelsels naar landen met sterkere gezondheidsdiensten”, zegt ze.

Barbados en Bermuda – dat deze week ook een “Work from Bermuda-certificaat” voor een jaar lanceerde, pronken ook met hun lage cijfers inzake coronabesmettingen

“U hoeft niet vast te zitten in uw appartement in een dichtbevolkte stad, met verregaande beperkingen en een hoog risico op besmetting”, schrijft Bermuda’s premier David Burt online. “Kom een jaar bij ons werken op het water.”

Kleine lettertjes

Vergeet niet om de kleine lettertjes goed te lezen. Zo moet je lokaal soms nog een ziektekostenverzekering afsluiten en worden er bepaalde toelatingseisen gesteld. En vriend fiscus heeft vast ook nog een mening.

Zo vraagt Estland bijvoorbeeld om te bewijzen dat je minstens 3504 euro per maand verdient. En wie naar Barbados wil verhuizen, moet eerst een fee van 2000 dollar (1685 euro) betalen.

Onbetaalbaar

Als je dan eenmaal met je laptop op schoot inbelt op die oersaaie wekelijkse meeting, dan weet je dat het het allemaal waard was. Zeker als je collega’s dat witte strand achter je zien. Onbetaalbaar.

Foto door Damir Spanic – Unsplash

Bron: Persbureau IPS

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top