Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Streetart leidt tot verwonderde blikken: “Heel IJmuiden fleurt op”

In het IJmuidense havengebied zijn vandaag twee bijzondere streetart-kunstwerken onthuld. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen de gemeente Velsen, Kunstcommissie Velsen en Amsterdam Street Art (ASA), om het ‘rauwe karakter’ van de kustplaats te versterken. Inwoners reageren enthousiast.

Julianabrug

“Hier fleurt heel IJmuiden van op”, zegt een inwoner vol enthousiasme. Een ander: “Mensen die onderweg zijn naar de boot, kunnen denken: hé, dat IJmuiden is misschien wel een mooie plek om nog eens terug te komen.”

De opgeleverde streetart, onder de Julianabrug en op de Ohmstraat, maakt deel uit van het zogeheten project ‘de Rauwe loper’. Het doel is volgens de gemeente Velsen om met de schilderkunst de herkenbaarheid van de vissersplaats te versterken en de bezoekers een warm welkom te heten. Maar ook de inwoners – van jong tot oud – kijken met verwonderde blikken naar de kunstwerken.

Street-Art IJmuiden met o.a. wethouder Jeroen Verwoort

Jeroen Verwoort, wethouder cultuur bij de gemeente Velsen, noemt de schilderkunst spraakmakend mooi. “Met het uitrollen van ‘de Rauwe Loper’ willen we de route door de haven en naar het strand mooier en toegankelijker maken voor onze bezoekers en inwoners. Deze twee kunstwerken zijn een prachtige toevoeging en laten het unieke en rauwe karakter van IJmuiden goed zien.”

Beproefd concept

Het is niet de eerste streetart die in Velsen wordt gerealiseerd. Al eerder werden er op de muren van Wageningen Marine Research en aannemingsmaatschappij de Branding streetart gemaakt door het kunstenaarsduo Bier en Brood.

Foto’s: Gemeente Velsen

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top