Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Smart Living: de toekomst is er bijna!

Thuiskomen in een sfeervol verlichte woning waarvan de deur zich vanzelf voor je opent. De geur van versgebakken broodjes komt je tegemoet. De was is al gedaan en de televisie staat afgestemd op jouw favoriete programma. Terwijl er net nog niemand thuis was. Allemaal het werk van slimme apparaten. Het leven wordt er steeds gemakkelijker op.

Internet of Things

In de evolutie van ‘smart living’, ook wel domotica genoemd, woon je in een huis waarvan de ‘Internet of Things’ door jou gekozen apparaten met elkaar verbind. Deze apparaten zijn verbonden met een smarttoestel (een smartphone, tablet of smartwatch) en/of met elkaar. Via een app, een afstandsbediening of jouw stem kunnen commando’s worden gegeven. Handig als je over een kwartiertje thuis bent en alvast de koffiemachine wilt aanzetten. Of de kachel in de winter.

Alles onderling verbonden

Een smart apparaat, zoals een koelkast, wasmachine, thermostaat, televisie of zelfs je elektrische tandenborstel, kan worden verbonden met internet en worden aangestuurd door andere apparaten. Wellicht kijk je verbaasd als je leest dat een oven en kookplaat tegenwoordig ook ‘smart’ kunnen zijn. De technologie zorgt ervoor dat er efficiënt kan worden gekookt en voorkomt – vanzelfsprekend – dat producten aanbranden.

De verlichting als voorbeeld

Veel mensen maken al gebruik van lampen met een bewegingssensor. De smart technologie gaat nog een stap verder. Met de voortschrijdende ontwikkeling van kunstmatige intelligentie is het zelfs denkbaar dat jouw lamp straks op de hoogte is van jouw dagritme en zich daarop aanpast. Bovendien weten alle lampen in jouw huis wanneer het tijd is voor gezellige sfeerverlichting, wanneer er leeslampjes nodig zijn en reageren ze tevens op de door jou afgespeelde muziek en video’s.

Afbeeldingen: Unsplash en Pexels

Digitale connectiviteit

Overigens is de introductie van ‘smart living’ geen pure commerciële aangelegenheid. Het kabinet presenteerde onlangs het Actieplan Digitale Connectiviteit waarin doelen staan om Nederland digitale koploper van Europa te maken. Een optimale infrastructuur van netwerkverbindingen is hierbij een vereiste. Want anders kunnen die apparaten immers niet goed met elkaar praten, laat staan met de buitenwereld. Jouw koelkast wil namelijk heel graag boodschappen bestellen bij de online supermarkt!

Vanaf 2023…

Volgens het plan van het kabinet moet ons land vanaf 2023 zover zijn dat domotica in principe in elk huishouden kan worden geïntegreerd. Tot die tijd moet je zelf nog even je lamp dimmen, je deur openen en je koffie zetten.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top