Goed Nieuws op Social Meda

Leef

SLOWTriatlon is hét nieuwste sportevent in Nederland

In 2021 drie edities: het Groene Hart, Waterland van Friesland en Woerden.

De naam zegt het al: de SLOWTriatlon® is de bekende triatlon, maar dan slow, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen. Zwemmen in een zwembad of open water, fietsen en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen. Dezelfde prestatie en afstanden, maar dan socialer en minder belastend voor het lichaam. En… je wint ‘m altijd. Van dit nieuwe initiatief worden wij erg blij.

Neem de tijd

De triatlon is in binnen- en buitenland zeer bekend, maar is vooral gericht op de sportieve prestatie. Wat nou als het minder om de tijd draait, maar volledig om de beweging, de natuur en de cultuur? Als dezelfde afstanden worden afgelegd maar dan op een ontspannen manier met veel oog voor het sociale aspect? Dan krijg je de SLOWTriatlon.

SLOWTriatlon is bedacht door Fons van Rooij die merkt dat dit sportevenement perfect aansluit bij de huidige belevingswereld: “Het lijkt erop dat dit evenement precies op het juiste moment komt, nu de behoefte aan natuurbeleving, bewegen en gezondheid bij veel mensen met stip op 1 staat”.

Foto: SLOWTriatlon

Sport, Natuur en Cultuur

De SLOWTriatlon is voor iedereen die zichzelf sportief wil uitdagen, maar geen prestatiedruk wil voelen en het sociale aspect minstens zo belangrijk vindt. Voor wie van buitensport, een goed gesprek en cultuur houdt is de SLOWTriatlon dé sportprestatie.

Deelnemen kan als individu, met een vrienden- of vriendinnenclub, kind, partner, bedrijf of de hele familie. Onderweg is er genoeg te zien en te doen. Het decor is een natuurrijke omgeving met daarnaast vermaak uit de regio zoals muziek en acts. De regio komt tevens terug in het eten en drinken dat gedurende de dag beschikbaar is. 

Het is aan de deelnemers zelf hoe ze de afstanden afleggen. Zwemmen kan met de ouderwetse schoolslag, met de vlinderslag of al watertrappelend. Als je maar blijft drijven. Het fietsen kan op een stadsfiets, wielrenfiets of e-bike. En het wandelen mag lopen of rustig joggen zijn. Geen haast, vooral genieten.

Drie edities

Voor dit jaar staan 3 edities op de agenda: op 26 juni in ’t Groene Hart, op 11 september in Waterland van Friesland en in op 7 oktober een zwembad editie in Woerden. Tijdens deze edities draait het om 1/4e en 1/8eafstanden. Bij een 1/4e SLOWTriatlon zwemmen de deelnemers 1 KM, fietsen ze 40 KM en wandelen ze 10 KM. Bij de 1/8e afstand zwemmen de deelnemers 500 M, fietsen ze 20 KM fietsen en wandelen ze 5 KM. En dat alles op je dooie akkertje.

Schrijf je vandaag nog in

De kaartverkoop start vrijdag 26 februari om 12 uur. En ondanks dat het bij de SLOWTriatlon niet om snelheid draait krijgen de eerste 50 kaartkopers 10% korting. Schrijf je dus snel in via deze link!

Vanzelfsprekend zal er tijdens het evenement rekening worden gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Foto: SLOWTriatlon

Titelfoto: SLOWTriatlon

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top