Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Meer vrije tijd dankzij je kind

Hoera, meer papatijd! Vanaf 1 juli 2020 is het vaderschapsverlof verlengd met vijf weken. Voorheen kregen kersverse papa’s slechts een week verlof. Nu kunnen zij in totaal zes weken volop genieten van de eerste paar weken met het nieuwste gezinslid.

Vijf weken aanvullend vaderschapsverlof

Vaders en meemoeders krijgen voortaan vijf weken aanvullend vaderschapsverlof tegen 70 procent van het loon. Vijf hele weken. Dat is echt genieten. En inderdaad, ook meemoeders hebben recht op deze regeling. De meemoeder is de vrouwelijke partner van de biologische moeder. Weet je dat ook weer.

Deze dagen moet je dan binnen zes maanden na de geboorte van je kind opnemen. Eerst kreeg alleen de vrouw een lang geboorteverlof. Hiermee liep Nederland ver achter op andere Europese landen, waar al veel ruimere regelingen golden.

Goed voor de ontwikkeling van het kind

Het onderzoeksrapport ‘Maternity and paternity at work’ uit 2014 van de International Labour Organization wees al uit dat er een direct verband is tussen vaderschapsverlof en de succesvolle ontwikkeling van een kind.

Daarbij wordt in de eerste zes weken de basis gelegd voor de emotionele band met de ouders volgens onderzoekster Katrien Helmerhorst van de Erasmus Universiteit Rotterdam. En zoals jullie onlangs lazen op Goednieuws.nl zijn er nog meer voordelen. Dus kom maar op met die extra papatijd!

Gezelligheid

Naast de voordelen voor zowel vader als kind, is het natuurlijk ook gewoon gezellig om met z’n allen thuis te zijn. Op deze manier wordt kinderen krijgen echt een feest!

Foto door Szilvia Basso – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top