Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Inpakken zonder pakpapier? Zo doe je dat

Horrorscenario: je bent aan het inpakken, maar het pakpapier is op. Wat nu? Kijk voordat je naar de dichtstbijzijnde winkel sprint eerst even naar deze alternatieven. Goedkoop, makkelijk, creatief en bovenal: leuk om uit te pakken. 

Inpakken met stof

Die ene sjaal die je nooit draagt? Die lap stof waar je ooit iets van zou maken maar die nog steeds onaangetast in de kast ligt? Ideaal om een cadeau mee in te pakken. Opruimen en vrijgevigheid ging nog nooit zo goed samen. 

In Japan weten ze er alles van. Daar gebruikt men Furoshiki (een mooi versierde, multifunctionele doek) om cadeaus elegant mee in te pakken. Extra goed nieuws? Het is ook nog sneller dan inpakken met papier! Benieuwd hoe? Opruimgoeroe Marie Kondo legt het hier uit. 

Inpakken met kranten en tijdschriften

Wie had dat gedacht: inpakken met oude kranten is niet alleen makkelijk en goedkoop, maar geeft tevens een charmante vintage uitstraling aan je cadeau. Maak er een persoonlijk kunstwerk van door je uit te leven met stiften en verf. Plak er een droogbloem of strikje op en het ziet er nog chique uit ook. Tip: als je het papier in het midden twee keer dubbelvouwt ontstaat er een vakje waar je een kaartje in kan steken.

Staat er nog ergens een stapeltje magazines stof te verzamelen? Nu niet meer. Pagina’s van tijdschriften zijn ideaal voor het inpakken van kleinere cadeaus. Om ze ook voor een groter cadeau te kunnen gebruiken leg je de pagina’s met de mooie kant naar onder naast elkaar en plak je ze aan elkaar vast. Voilà!

Foto door Alex Maloney – Unsplash

Inpakken met landkaarten

Toevallig nog ergens een landkaart in huis die je niet gebruikt? Ideaal pakpapier voor die ene globetrotter in jouw familie/vriendengroep. Kleurrijk, creatief en origineel. Als ze voorzichtig doen met uitpakken kunnen ze hem daarna ook nog zelf aan de muur hangen. Win-win situatie!

Met of zonder pakpapier

Kortom, met deze tips ben jij helemaal klaar voor de feestdagen. Plezier, met of zonder pakpapier!

Titelfoto: Ekaterina Shevchenko – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top