Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Een huisdier helpt je beter voor jezelf te zorgen

Maar liefst 7 van de 10 huisdierbezitters geeft toe beter voor hun harige, gevinde, geschubde of gevleugelde vrienden te zorgen dan voor zichzelf. Uit de enquête, waar aan maar liefst 2000 Amerikanen meededen, bleek dat 67 procent het welzijn van hun geliefde Fikkie, Felix of Minoes belangrijker vindt dan dat van zichzelf. Oei, is dit dan wel goed nieuws? Jazeker, want 8 van de 10 huisdierbezitters zijn van mening dat zorgen voor hun huisdier hen ook inspireert om beter voor zichzelf te zorgen. 

Geven en nemen

Uit de uitslag van de enquête bleek dat 61 procent van de baasjes bereid bleek om een vakantie of avondje uit over te slaan in het belang van hun huisdier. Een grote opoffering? Nou, dat valt wel mee, gezien alle voordelen die het hebben van een huisdier oplevert. Zo geeft 72 procent aan dat hun huisdier hen helpt stress te verminderen. 62 procent zegt dat het hebben van een huisdier hen aanspoort meer te bewegen, door bijvoorbeeld samen te wandelen en te spelen. 

En dat is niet alles: door je bijvoorbeeld actief bezig te houden met de voeding van je huisdier wordt de kans dat je zelf kritischer naar je voeding gaat kijken ook steeds groter, blijkt uit onderzoek. Zo geeft 44 procent van de mensen aan om sinds het hebben van een huisdier bewuster te letten op hun eten. 

Foto: Krista Mangulsone, Unsplash

Beste vrienden

Verassend (of misschien ook niet…) maar waar: twee derde van de ondervraagden geeft aan een betere band te hebben met hun huisdier dan met hun directe gezinsleden. En Fikkie en Fido zijn inderdaad de beste vriend van de mens als het aan 76 procent van alle hondenbezitters ligt. Maar het allerbelangrijkste van allemaal… Meer dan 80 procent geeft aan steun te vinden bij het gezelschap en de liefde van hun dierlijke metgezel. Kortom, huisdieren zijn dus hartstikke goed nieuws!

Titelfoto: Alvan Nee, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top