Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Help door te eten wat de post schaft

Met enige regelmaat komen er mooie initiatieven voorbij die wij het delen waard vinden. Zo hoorden wij van het geweldige initiatief van Henhouse Studio en Bureau Bens om 50 weeskinderen in Sri Lanka een jaar lang van goed en gezond eten te voorzien. Daar vertellen we jullie graag meer over.

Bijzonder doel

In tijden van corona hebben Henhouse Studio en Bureau Bens uit Tilburg een bijzonder doel. Zij streven ernaar de kinderen uit het weeshuis op Kalapuwa, Sri Lanka voor minimaal een jaar te voorzien van gezonde maaltijden. Dit doel bereiken ze het liefst nog voor aankomende kerst! Normaal werken Alicia, Diederik, Florine, Iza en Roy aan innovatieve en maatschappelijke projecten voor bedrijven binnen Nederland, maar dat is nu even anders. 

Sri Lanka

In februari 2020 waren Roy en Diederik in Sri Lanka om stichting Kalapuwa te helpen. Hier hebben zij met eigen ogen gezien dat het weeshuis afhankelijk is van donaties om alle kinderen te voorzien van goede maaltijden. Hierdoor ontstond het idee om alle 50 kinderen minimaal een jaar lang drie gezonde maaltijden per dag te kunnen bieden. Vanuit deze gedachte is het project ‘Eten wat de post schaft‘ geboren.

Eten wat de post schaft

Het doel is om een jaar lang 50 kinderen te voorzien van drie goede en gezonde maaltijden per dag. Dit kost 18.000 euro. Dat geld gaan ze ophalen door pakketjes met recepten voor authentieke Sri Lankaanse gerechten te verkopen. Zo haal je een beetje Sri Lanka in huis. Die recepten zijn samengesteld door de Sri Lankaanse kok van de stichting. Eat local, dus! In dat pakket zitten niet alleen recepten, maar ook twee kruidenpasta’s van Fairtrade Originals, vervaardigd en verwerkt in Sri Lanka.

1.800 pakketen

Om het doel te bereiken moet het pakket 1.800 keer verkocht worden. Aan jou, je vrienden, collega’s, familie, je netwerk, volgers, buren, sportvrienden en ga zo maar door. Eten wat de post schaft brengt in deze bijzondere tijden andere culturen dichter bij huis, gewoonweg door je brievenbus. Nu reizen ons niet meer zo gemakkelijk afgaat is het extra leuk om op deze manier meer te proeven van andere culturen.  

Help mee!

Wil jij meehelpen om het doel te bereiken en met een nog beter gevoel het jaar afsluiten? Kijk dan op www.etenwatdepostschaft.nl en bestel je pakket. Het pakket kost 18 euro en van ieder verkocht pakket gaat een tientje naar de weeskinderen. 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top