Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Help de koning van de straat aan een bootje

Afgelopen Koningsdag deed Marnix Geus een oproep op LinkedIn voor een andere koning. Zijn naam is Sander. Sander is een koning van de straat in Amsterdam. Sander is al 35 maanden dakloos. Zijn ultieme droom: een klein bootje. Net als vroeger. 

Ooit een bootje

Sander zit elke dag tussen 7 en 8 ‘s ochtends z’n krantje te lezen aan t begin van de Utrechtsestraat in Amsterdam. Een paar deuren links van de De Koffiesalon, die hem regelmatig van een gratis bakkie voorziet. Kledingzaak Didato heeft een overdekt portiekje en dat is Sanders plekje het eerste uur van de dag. Daarna gaat hij aan de wandel en sjouwt een rugzak van 20 kilo met zijn hele hebben en houden met zich mee. Een dag uit het leven van Sander. Door weer en wind.

Sander komt oorspronkelijk uit Leeuwarden en leeft nu in Amsterdam. Ooit had hij een bootje. Het is zijn ultieme droom om weer een klein bootje hebben. Een eigen plekje met de vrijheid van het water. Rust. Relatieve warmte. Veiligheid. 

The Present

Met The Present zet Marnix Geus zich sinds februari van dit jaar ook in voor daklozen. De aanleiding was de ontmoeting die Marnix toen had met Paul. Dat maakte veel los, de oproep op LinkedIn ging viral en haalde zelfs het landelijke nieuws. Met Paul gaat het nu gelukkig een stuk beter. Dankzij een willekeurige ontmoeting én iemand met een missie nam het verhaal van Paul een nieuwe wending. Sander verdient ook zo’n wending.

Social media

Het is vandaag 30 april 2021. Drie dagen na Koningsdag. Nog niet zo lang geleden zou het vandaag Koninginnedag zijn geweest. Tijden veranderen. Inmiddels hebben zich meerdere mensen bij Marnix gemeld met concrete ideeën voor een bootje voor Sander. 

De kracht van social media zit met recht in het sociale aspect. Op geen enkele andere manier kan je in zo’n korte tijd zoveel mensen raken en betrekken. Eén post op LinkedIn en Sander kreeg een naam en een gezicht. En als het even meezit voor het eind van deze week zijn gedroomde boot. Wil jij Sander ook helpen? Neem dan contact op met Marnix op LinkedIn of via marnix@thepresent.world

Je kunt Marnix en zijn werk hier ondersteunen: https://lnkd.in/dDtev7n

Titelfoto: bewerking foto LinkedIn Marnix Geus

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top