Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Happy World Bee Day! Vier het met deze drie positieve nieuwtjes

Vandaag is het World Bee Day. De dag die Slovenië initieerde om aandacht te vragen voor het belang van de bijen. Want dat bijen onmisbaar zijn voor ons welzijn, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Daarom deze keer een stukje met drie positieve bijen-nieuwtjes! 

Nummer 1: Recordaantal bijen geteld

Met stip op nummer 1 ongeveer het allerpositiefste dat we kunnen lezen over de bij. Namelijk: Metro meldde op 20 april dat het ‘niet slecht gaat met de bij’. Waar vorig jaar nog maar 54.000 bijen geteld werden, telden ze dit jaar zo’n 136.000 exemplaren. Redenen voor deze enorme groei kunnen zijn: het aangepaste maaibeleid van gemeenten, het extra zaaien van bloemen door Nederlandse burgers en de overall aandacht van bewoners en gemeenten voor de bijen. Things are looking up. 

Nummer 2: Bloemen in gazons Minnesota

De staat Minnesota geeft het goede voorbeeld. Daar is in januari 2020 ruim een miljoen dollar uitgetrokken om de bewoners te verleiden hun gazons om te toveren in bloemenvelden. Bijenvriendelijke planten als wilde bloemen, klaver en wilde kruiden zullen de gazons verrijken. Een goed initiatief wat Nederlandse gazons niet zou misstaan. Misschien tijd voor een Nederlandse bijen-petitie?

Foto-unsplash

Nummer 3: App die laat zien hoe bij-vriendelijk je tuin is

Voor als je zelf aan de slag wilt met een bijvriendelijke tuin, kun je nu een online app raadplegen. De Bumblebee Conservation Trust laat je met de Bee kind-applicatie zien of de planten die jij in je tuin hebt bij-vriendelijk of -onvriendelijk zijn. Het enige dat je hoeft te doen is jouw planten in te voeren en Bee kind berekent de vriendelijkheidsscore van jouw tuin. Zo weet je meteen of er werk aan de winkel is. 

Help de bijen ook een handje, en ga aan de slag in je tuin, op je balkon, of in het park. Hopelijk kunnen we dan volgend jaar minimaal 300.000 bijen tellen.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top