Goed Nieuws op Social Meda
Lees hier het artikel Geluk in een klein envelopje

Leef

Geluk in een klein envelopje

Ken jij Happy Little Moment al? Kleine, handgemaakte kaartjes met een liefdevolle boodschap, die zomaar ergens opduiken. Op het treinstation, in de metro of bij je koffie to go. Sophie is de drijvende kracht achter dit idee. Ze gelooft in een liefdevollere wereld en verrast daarom zoveel mogelijk onbekenden met geluk in een klein envelopje.

Ontstaan op Bali

Een paar jaar geleden ontstond het idee op Bali, waar Sophie destijds woonde. Zo lang als ze zich kan herinneren maakt ze het liefst de mensen om haar heen blij en gelukkig. Maar vroeg zichzelf wel af; “waarom zou ik alleen de mensen verrassen die ik ken, terwijl ik zoveel meer mensen blij kan maken?” Sinds 2019 werkt Sophie samen met een sociale werkplaats, die de kaartjes afmaken. “Zo maakt Happy Little Moment niet alleen de vinders blij, maar geeft het ook de makers een leuke en zinvolle dagbesteding”.

Foto: Happy Little Moment

Verantwoord

In Bali woont Sophie vlakbij een papierwinkel waar ze handgeschept papier koopt voor haar kaartjes. Eenmaal terug in Nederland begint de zoektocht opnieuw maar vindt Sophie, in een kunstwinkel, met de hand geschept papier uit India. Het maken van de kaartjes is veel werk, dus tijd voor een paar extra handen. Door het vinden van een ervaren zeefdrukker en een sociale werkplaats is de cirkel weer rond. “De kaartjes leggen al een flinke weg af, voordat de reis naar de vinder begint”, aldus Sophie. Inmiddels worden de meeste kaartjes ‘gewoon’ gedrukt, maar de ontwerpen blijven handgemaakt. Af en toe kan Sophie het niet laten om ze toch volledig met de hand te maken, een soort ‘collectors item’ op prachtig papier.

Doneeractie

Er loopt inmiddels een doneeractie voor Happy Little Moment. Sinds de opstart zijn er ruim 5000 mensen verrast met een zelfgemaakt kaartje en persoonlijke boodschap. De wens van Sophie is om dit jaar maar liefst 50.000 mensen te verrassen. Help je mee?

Ook voor bedrijven

Sophie werkt ook samen met bedrijven. Wil jij ook je klanten op een bijzondere manier verrassen én verantwoord maatschappelijk ondernemen? Neem dan contact op met Sophie en bespreek de mogelijkheden. Jouw persoonlijke boodschap, jouw logo, handgemaakt bij de sociale werkplaats!

Een klein gebaar met een grote impact, daar wordt je toch blij van?!

Titelfoto: Happy Little Moment

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Simone Potters-Roof (1983) is tekstschrijver bij Tekstbureau Op de Letter. Simone levert met haar tekstbureau een actieve bijdrage in het versterken van de positie van (startende) ondernemers en werkzoekers met behulp van ijzersterke teksten. Ze woont in Eethen samen met haar man en zoontje. Eén van haar passies is reizen en in haar vrije tijd is ze dan ook vaak terug te vinden op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

Nog meer Leef

To Top