Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Gratis op reis met Google

In coronatijden staat reizen voor de meeste mensen even niet op het menu en gaat menig vakantie niet door. Maar niet getreurd voor de globetrotters onder ons: Google Maps komt met een alternatief. Toeristische hotspots en adembenemende natuurgebieden komen naar jou toe deze zomer, in plaats van andersom.

Goed voor het milieu

Deze manier van reizen scheelt een hoop gestress en gedoe op het vliegveld. Wordt het milieu ook blij van. Sterker nog, je hoeft er niet eens voor van de bank te komen. En aan keuze van reisbestemmingen geen gebrek: de Eiffeltoren in Frankrijk, het prachtige Venetië in Italië… Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Ook het Everest-Basiskamp in Nepal, Mount Fuji in Japan, de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het Groot Barrièrerif in Australië behoren tot de mogelijkheden. Dit is slechts een kleine selectie uit het overweldigende aanbod van Google Maps Reizen. Reis je mee?

Een virtuele vakantie

Mijn eerste online trip ging naar Venetië, de prachtige Italiaanse waterstad met al zijn romantische gondels en kanalen. Erg origineel ben ik niet met mijn keuze, want Venetië is natuurlijk al jaren een toeristische trekpleister. Daarom was ik extra benieuwd om te zien hoe Google Maps Reizen de online ervaring heeft aangepakt.

Bij aankomst word ik verwelkomd door een prachtige fotocollectie, maar Google Maps Reizen laat er geen gras over groeien, meteen krijg ik de vraag wat ik wil doen vandaag. Ik krijg verschillende opties. Ik kan zelf digitaal door de stad zwerven met een vervoermiddel naar keuze: per gondel of per benenwagen. Ook kan ik een rondleiding volgen. Aan mensen met keuzestress is ook gedacht: als je er zelf niet uitkomt, helpt Google Maps Reizen je op weg: ben je geïnteresseerd in de geschiedenis of ga je liever op avontuur?

Ook is er een tour voor romantici, waarin je mee wordt genomen naar Venetië’s meest intieme plekjes (verliefde stelletjes en creatieve singles opgelet: leuk date-idee!). Al met al was ik erg te spreken over mijn virtuele vakantie. Ik heb de stad verkend, wat cultuur opgesnoven en dat allemaal zonder douane en ellenlange wachtrijen. Ik ben fan!

Een interactieve documentaire

Na mijn bezoek aan Venetië vervolg ik mijn digitale reis naar de Galapagoseilanden, ook wel bekend als Darwins levende laboratorium. Op de geïsoleerde vulkanische Galapagoseilanden deed Charles Darwin observaties van de lokale flora en fauna die hem hielpen zijn beroemde evolutietheorie door middel van natuurlijke selectie vorm te geven.

Waar in Venetië voor een meer toeristische invalshoek werd gekozen, gaat Google Maps Reizen op de Galapagoseilanden voor educatief. Ik word ontvangen met een korte documentaire over de bijzondere plant- en diersoorten. Zo leven er op de Galapagoseilanden honderden inheemse diersoorten die nergens anders op aarde te vinden zijn. Tevens is op Google Maps Reizen een overzicht van deze diersoorten te vinden, compleet met bijbehorende feitjes en filmpjes. Ook is er een onderwatertour voorzien van panorama-afbeeldingen.

Er wordt ook aandacht besteed aan verschillende non-profitorganisaties die bijdragen aan o.a. het behoud van de Galapagoseilanden en het beschermen van onze koraalriffen, zoals Charles Darwin Foundation en Catlin Seaview Survey. Ik ben enorm onder de indruk van deze uitgebreide online rondleiding en de informatievoorziening. Mijn digitale trip naar de Galapagoseilanden voelde als een interactieve documentaire. Ik heb er ontzettend veel van genoten en geleerd.

Foto: Deb Dowd – Unsplash

Reisbureau Google

Mijn online reizen zijn mij ongelooflijk goed bevallen. Dankzij gratis reisbureau Google ben ik een hoop kennis en beelden rijker maar geen cent armer. Ik zou het iedereen van harte aanbevelen. Overigens is mijn portemonnee niet de enige die profiteert van deze nieuwe manier van reizen: volgens dit artikel van het Algemeen Dagblad komt Venetië door de afwezigheid van toeristen helemaal bij en krijgt de natuur de kans zich te herstellen. Over goed nieuws gesproken. Zullen we dan vaker op reis met Google? Er zijn nog genoeg nieuwe plekken te ontdekken. Je hoeft er niet eens voor uit je luie stoel te komen. Ik stem voor! 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top