Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Goed nieuws voor starters

Op zoek naar een nieuwe woning? Dan heeft Rabobank goed nieuws voor je. De bank verwacht namelijk dat de huizenprijzen gaan dalen in 2021 als gevolg van de coronacrisis. Heb je last van FOMO, oftewel fear of missing overwaarde, sla dit artikel dan vooral over.

Als starter klinkt dit bericht van Rabobank je waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is namelijk knap lastig om op dit moment aan een koophuis komen. Daar komt in 2021 mogelijk verandering in.

Wanneer gaan de huizenprijzen dalen?

Op dit moment stijgen de prijzen juist nog, maar de verwachting is dat dit vanaf het eerste kwartaal van 2021 omslaat. Waar dit door komt? Volgens Rabobank heeft het alles te maken met de coronacrisis. Woningzoekers zijn voorzichtiger geworden, omdat ze bang zijn om hun baan kwijt te raken óf hun baan al kwijt zijn. Hierdoor is er minder doorstroom op de woningmarkt. 

Een daling van 2,6 procent in 2022

Rabobank voorspelt dat de huizenprijzen in 2021 dalen met 0,8 procent ten opzichte van dit jaar. Naar verwachting zet deze daling door tot 2,6 procent in 2022. Hierna is het feest afgelopen voor woningzoekers.

De bank denkt dat na 2022 de prijzen weer stijgen, door de lage hypotheekrente en het aanhoudende woningtekort. Heb je als huisbezitter in al je nieuwsgierigheid toch doorgelezen, dan valt de voorspelde dip op de huizenmarkt gelukkig mee. Kortom, voor iedereen een beetje goed nieuws.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top