Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Geef ze een zetje. Tikkie anders, groot verschil.

Doneer een klein beetje geld met elk betaalverzoek

Vandaag is het Wereldarmoededag. Een dag die door de VN in het leven is geroepen om ons bewust te maken van de noodzaak armoede uit te bannen. Gelukkig is er al tijden een mondiale daling, maar nog steeds leven miljoenen mensen in (extreme) armoede. Sinds kort is het heel gemakkelijk om iemand in nood een klein zetje in de rug te geven. Dat vinden wij goed nieuws.

Going Dutch

We staan er bekend om, berucht zelfs: hoe na een etentje de rekening nauwkeurig wordt uitgeplozen en tot achter de komma wordt bepaald wie wat moet betalen. Was er vroeger veel gestoei met kleingeld, tegenwoordig bombarderen we elkaar met betaalverzoeken en tikkies. Dagelijks worden er zo’n 200.000 betalingen via de app gedaan.

Stuur je me een zetje?

Er bestaat nu een mooie variant op de Tikkie app, namelijk Zetje. Het werkt hetzelfde als Tikkie. Je maakt via de site van Zetje een betaalverzoek aan, maar je kunt een deel van het geld dat je vervolgens terug krijgt, direct doneren aan iemand in nood.

Foto door Annie Spratt – Unsplash

Op deze manier doneren is de meest effectieve manier om anderen te helpen. Je geld komt namelijk rechtstreeks terecht bij iemand die het écht nodig heeft. Hierdoor kunnen mensen lokaal (in dit geval Kenia) stappen zetten om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Je geeft mensen in armoede er een toekomst mee. En, je ondersteunt er ook de lokale economie mee. Een klein zetje in de rug, maar wat een groot verschil kun je ermee maken!

Steun je liever lokaal? Lees dan dit artikel: Rode Kruis opent gironummer voor voedselhulp tijdens coronacrisis.

Titelfoto door Michael Longmire – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top